Neli haigestunut on pöördunud Tartu Maarjamõisa haiglasse, neist kahel avastati koroonaviirus.

Koroonateema võttis sotsiaalkeskus üles juba 25. märtsil, kui keskuse juhataja Kaarel Pärnapuu rahustas kohalikke elanikke, et tõele ei vasta jutud, et hooldekodus on inimesed nakatunud ja surnud koroonaviiruse tõttu. „Krematooriumi transpordiauto käis meie juures tõesti väga lühikese aja jooksul kahel korral, kuid lahkunute näol oli tegemist väga eakate inimestega, kellel polnud ühtegi koroonaviiruse sümptomit ning kelle abivajadus oli suurenenud viimastel kuudel märgatavalt. Olgu muld neile kerge,“ selgitas ta.

Eelmisel nädala neljapäeval andis keskus teada, et kohalikel elanikel ja eelkõige neil on olnud kaks ärevat päeva, kui kiirabi viis haiglasse palavikus hooldekodu hoolealuse ja ühe iseseisvalt elava, kuid siiski asutuse kliendi. Mõlema koroonaviiruse testid osutusid negatiivseteks.

Siis aga muutusid teated. Reedel, 3. aprillil teatas keskus, et ühel töötajal tuvastati koroonaviirus.

Laupäeval näitasid järgmised testid, et nakatunute seas on veel üks töötaja ning üks klient.

Tartu vallavanem Jarno Laur teatas oma Facebooki küljel, et reedel toimunud laustestimisel andis positiivse näidu üks hooldekodu hoolealune, täna tuli hospitaliseerida neli hoolealust, kellest vähemalt kahel on testitud viirus.

Tartu vald teatas täna ka oma Facebooki küljel, et sotsiaalkeskus otsib vabatahtlikke. „Seoses avastatud koroonaviiruse nakatumisega Tabivere Sotsiaalkeskuses vajatakse täiendavat tööjõudu hooldekodu töö jätkamiseks ning igakülgse toe pakkumiseks hooldatavatele,“ andis vald teada ning selgitas, et otsib perenaist, puhastusteenindajat ja nelja hooldustöötajat.

Vald pakub vabatahtlikele väljaõpet toimetulekuks vastava abi andjana, isikukaitsevahendeid ja töötasu.

Kõigil vabatahtlikel palub vald ühendust võtta e-posti aadressil kristel.altsaar@tartuvald.ee.