Toomas Hinnosaar täpsustab, et valiti nö keskmise suurusega linnad. „Barcelona või Madridi kohta poleks palju lisada olnud ja me tõepoolest ei usu et sellel oleks märkimisväärne efekt,” ütleb Toomas Hinnosaar. Väga väikesed linnad jäid aga välja seetõttu, et nende kohta polnud võimalik leida kvaliteetset turismistatistikat.

Mõõdik, kust kõige olulisem efekt välja tuli, oli hotellides tehtud ööbimiste arv. Tulemus, mida Hinnosaared koos kolleegidega suutsid näidata: „töödeldud” Wikipedia lehtedega linnades kasvas hotellis ööbijate arv 9% võrreldes nende linnadega, kus Wikipedia lehele täiendusi ei tehtud.

Kusjuures suures osas oli Wikipedia külgede toimetamine erakordselt lihtne. Võeti abiks hispaaniakeelsed lehed ning tõlgiti need inglise, saksa, itaalia ja hispaaniakeelseteks Wikipedia külgedeks. Midagi ei kustutatud, lihtsalt lisati üks foto ja paar lõiku teksti umbes 2000 tähemärgises mahus. Lisanduse puhul keskenduti linnas asuvatele vaatamisväärtustele. Ja nagu öeldud, efekt oli hämmastavalt suur.

Ilmselt ei ole võimalik sama suurt efekti korrata näiteks Tallinna või Pärnu puhul. Aga mõned Eesti väikelinnad või vallad peaksid küll selle peale mõtlema. Kui teil pole Wikipedia külge, looge see. Kui teil juba on, siis tõlkige suurematesse keeltesse. Vahend on erakordselt lihtne ja odav, aga mõju võib tulla ootamatult kõrge.