Esimesel nädalal komandeeris europarlamendi saadik Kaja ­Kallas poole toimetusest Brüsselisse, et meie maailmapilti veidi avardada. Selle eksperimendi tulemusi saate näha järgmises lehes.

Novembri viimase nädala Ekspress keskendub terviseteemadele. Lehetegemist juhivad Evelin Ilves ning Tallinna ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsioonimagistrandid Aet Trisberg, Kadi Kolk ja Kaisa ­Vaher, kes panevad toimetuse kirjutama tervise hoiust selle kõige laiemas tähenduses.

Peatoimetaja rolli võtab seejärel üle Vahur Kersna.

Alari Kivisaar

Alari Kivisaar raadioeetris
Verevahetuseksperimendi lõpetab 9. detsembri lehes raadiojaama Sky+ hommikune saatejuht DJ Alari Kivisaar, kes püüab vastust leida küsimusele, miks ajakirjandus paljud teemad maha vaikib. Ja loodab, et suudab sel nädalal Ekspressi just neid tabuteemasid kajastama panna.
Ekspress tegi algust külalispeatoimetajate eksperimendiga möödunud aastal 25 aasta juubeli puhul, 5 ­nädala jooksul andsid lehele oma näo lehe asutaja ja vastutav väljaandja Hans H. Luik, Genka, ­Valdur ­Mikita, Kaja Kallas ja Olari Taal.

Evelin Ilves

„Külalispeatoimetajate mõju eelmisel aastal oli suurem, kui võib-olla lugejale välja paistis, ja eelkõige mõjus see värskendavalt toimetusele, kust järsku ports loomingulisi ideid välja purskas. Loodetavasti läheb seekord samamoodi, ja ehk oskame läinud aasta kogemusele tuginedes külaliste mõju ka lugejatele paremini välja mängida,“ ütles Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler, kes nentis nukralt, et päris puhkusele ta selleks kuuks ajaks vist siiski ei pääse.