Ekspressile selgitab Männik loobumise põhjuseid detailsemalt. 20. augustil tähistas tema perekond ühiselt iseseisvuse taastamist. 23aastane tütar ja 21aastane poeg rääkisid isaga pikalt poliitikast.

„Lapsed ütlesid, et peavad kogu aeg kuulma jutte „Su isa on rassist!“ ning vastama küsimustele „Kas su isa on rassist?“,“ sõnab Männik.

„Võib öelda, et hindasin EKRE mainet noorte inimeste seas valesti,“ mainib Männik. „Pere on aga tähtsam kui isiklik poliitiline karjäär ning ei taha peret panna sellisesse seisu.“ Seepärast jääbki EKRE ridades kandideerimine ära.

EKREsse Männik ei astunud niikuinii. Oma sõnul ütles ta Helmedele kohe, et tema vaated seksuaalvähemuste küsimuses on absoluutselt teistsugused. Samuti ei istunud Männikule loosung „Kui on must, siis näita ust!“. Küll on Männiku sõnul EKRE ainuke partei Eestis, kes ajab mingisugustki rahvuspoliitikat. Koos EKREga oleks ta tahtnud võidelda Eestis kõrgemate palkade eest. Hetkesisuga ei kandideeri Männik järgmistel riigikogu valmistel ühegi erakonnaga.