Politsei alustas teisipäeva hommikul teist otsingupäeva öösel tulnud vihjete kontrollimisega. Neid oli hulganisti ja politsei on kõigi eest tänulik.

Näiteks esmaspäeval kirjeldas üks kodanik Rehe-taolist meest Haabneeme rannas liikumas. Politsei kontrollis piirkonda, kuid ei leidnud midagi. Veel täna sõitis piirivalvekaater piki rannikut. Droonide abil on üle vaadatud ka Rehe kodu lähedal olevad veekogud.

Rehe tuttav kirjeldas, et nägi teisipäeva hommikul kella kuue paiku Pirita kandis tee ääres jalutamas meest, kes oli tumedas dressipluusis (nagu Rehe), kapuuts peas ja vaid aluspesus. Käes telefon. „Kummaline olukord,“ märkis ta ja edastas oma vihje Rehe maja ees olevale politseinikule, olgugi, et teadaolevalt lahkus Rehe kodust telefonita.

Vaikse tupiktänava elanikud paistavad 24 tundi pärast Rehe kadumist olevat harjunud, et politseiekipaažid, vabatahtlikud otsijad, telereporterid ja fotograafid nende tänaval liiguvad. Vahel vaid paarikaupa, teinekord suuremas grupis. Vaid mõni möödasõitva auto juht aeglustab kiirust, et tänaval kogunejaid pingsamalt silmitseda.


Rehe otsimise ajal on politseinikud saanud veel kaks kutset kadunud inimeste leidmiseks. Need lahenesid õnnelikult.

Juba on politsei kokku kogunud lähipiirkonna majade valvekaamerate salvestised. Sealt on saadud teavet põhiliselt selle kohta, kus Rehe pole viibinud.

Naabri sõnul on Rehel ikka samad jalutusrajad olnud. Ta teab seda, kuna nad on koeri jalutama viies kohtunud sageli Pirita metsatukas, vaid mõnesaja meetri kaugusel Rehe kodust. Viimati trehvati suve keskpaigas. Rehel on kombeks kapuuts pähe tõmmata, ta on jäänud kõhnemaks, arutleb naaber. Jalutab aeglasel sammul, teretab asiselt „Tere-tere!“, vahel lausa kaks koera – üks suur mastif ja teine taskukoera mõõtu – kaasas.

Samadelt jalutusradadelt, umbes nelja ruutkilomeetri suuruselt alalt politsei koos vabatahtlike reservpäästjatega Rehet otsibki. See on parajalt raske kaasus, kuna Rehe ei võtnud kaasa ei telefoni (ei saa positsioneerida) ega rahakotti (ei saa infot võimalike kaardimaksete kohta). Droonidega puulatvade vahelt metsa alla hästi ei näe. Rehe otsimise ajal on politseinikud saanud veel kaks kutset kadunud inimeste leidmiseks. Need lahenesid õnnelikult.

Rehe jälgi ajavad koerad. Aga kuna metsatukk on väga populaarne jalutuspaik, seene- ja marjakoht, leidub seal paljude inimeste lõhnu, mis koeri segavad. Jälgi otsivad ka abipolitseinikud ja vabatahtlikud – ühes rivis, umbes 10meetriste vahedega kõndides. Kohati tähendab see ragistamist läbi vöökõrguse võsa. Asjatundmatuid ketti käima ei lubata – kõik vabatahtlikud on koolitatud märkama väiksemaidki vihjeid või asitõendeid.

Politsei kinnitusel saab pere antud kirjeldustest järeldada, et Rehel on esinenud suitsiidimõtteid. Kuna viimased kaks päeva on ilm olnud hea ja päeval võrdlemisi soe, avaldas politsei teisipäeva pärastlõunal lootust, et mees on siiski võimalik elusana leida.

Jaga
Kommentaarid