Milliseks kujuneb Marko Mihkelsoni ja Margus Tsahkna poliitiline karjäär pärast IRLi hülgamist? „Marko Mihkelsonil tuleb pikalt koputada Reformierakonna uksele, ja see avaneb talle. Ka Margus Tsahkna võib väga pikalt koputada, ent uks ei avane,“ ütles Reformierakonna sahistaja Ekspressile.

Sõõrumaa turvamehed Tallinna trammides

Nagu kohalike valimiste eel traditsiooniks, toob Tallinna linn Kopli õhtustesse trammidesse Sõõrumaa turvamehed. Nii oli enne eelmisi valimisi ja linnakodanikud on märganud Sõõrumaa turvafirma töötajaid ka nüüd. Eesmärk on ikka sama: et enne valimisi oleks trammides kõik korras, et keegi ei läbustaks, et kodanikud näeksid, kuidas linnavalitsus nende eest hoolitseb. Võib kindel olla, et jätkub ka teine traditsioon: kui valimised läbi ja hääled käes, unustatakse trammide turvalisus päevapealt.

Savisaar Moskvas, Kõlvart Pyongyangis

Edgar Savisaarel oli aastaid kombeks aeg-ajalt Moskvas käia. Isegi kui tal ühtegi olulist kohtumist polnud, mõjus fakt ise – Savisaar käis Moskvas – tema valijatele magnetina. Käis Moskvas, järelikult oma! Pealekauba tasuta meediakajastus, mis igat Savisaare Moskva-reisi saatis. Sama liini jätkavad ka Savisaare õpipoisid. Yana Toom lippab samuti muudkui Moskva vahet, Mihhail Kõlvart trumpab aga mõlemad üle. Tema otsustas enne valimisi lausa Põhja-Koreasse minna ja näe, töötab: lehed jälle kirjutavad.

Värske vaade Eesti poliitikale

Sel teisipäeval esitas Tarmo Urb Vikerraadio hommikusaates oma analüüsi olukorrast Eesti riigis: „See mitmeparteisüsteem – see on nagu viis väikese m*****a meest üritaksid naisele selgeks teha, et viis väikest on kokku üks suur. No ei ole nii, sõbrad.“

Kuidas sündis Edgari valimisliit?

20. augustil toimus Hundisilma talus ekskursioon väljavalitud rahvale, kellele Edgar Savisaar tutvustas oma valdusi.

Ürituse käigus jagas endine Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde laiali ankeedid ja käskis need ära täita. Keelduda ei julgenud keegi ja külalised leidsidki end kandideerimas Tallinnas kohalikel valimistel Savisaare valimisliidus.

Eestlased on ausad!

Eesti ühe suurema poeketi juht tunnistab, et iseteeninduskassade ilmumine poodidesse pole kasvatanud poevarguste ega kadude hulka. See on kompliment Eesti tarbijatele: me oleme ausad.

Nii ausad, et see suur poekett ei pruugi varsti enam isegi turvamehi vajada: lükkavad seal ainult igavledes ostukärusid ja pole enam pätte, keda püüda!

73 varast

Tallinnas ja Põhja-Eestis tegutseb 73 elukutselist korterivarast. Politsei varavastaste kuritegude talituses teatakse täpselt, kes nad on, sest andmebaasis on kõik ilusti kirjas. Sinna kantakse varaste nimed ja käekirjad (näiteks, kas ronib sisse aknast või läheb uksest).

Mõni käib vahepeal põhjamaades „komandeeringus“, mõni istub vangis. Kui tüüp trellide tagant vabaneb, siis politsei juba enam-vähem teab, mida ta järgmiseks ette võib võtta. Kuna varaste andmebaasist on võitluses kuritegevusega palju kasu tõusnud, loob politsei nüüd uut ja palju suuremat andmebaasi, kuhu talletatakse kõik narkoärikad.