Sulbi on alates 2018. aastast Kaitsepolitseiameti (kapo) töötaja, enne seda töötas aga mitmel ametikohal politseis.

Kapo pressiesindaja Harrys Puusepp ütleb, et ka nemad on oma töötaja kohta sarnaseid väiteid (et tema oleks Vaheri lõputöö tegelik autor – EE) kuulnud: „Kontrollisime neid ning meil puudub tänaseks igasugune alus arvata, et neil oleks mingisugunegi alus.“

Ka Sulbi ise lükkab kuulujutu ümber: „Päris kindlasti aga ei kirjutanud mina tema magistritööd. Täiesti arusaamatu, kes ja miks sellist pahatahtlikku juttu räägib.“

Veidra nüansina jooksevad Sulbi ja Vaheri nimed küll kokku. Nimelt kaitses 2014. aastal Sulbi sisekaitseakadeemias magistritööd pealkirjaga „Tulekahjudega seotud kuritegude kohtueelse menetluse korraldamine“.

Elmar Vaheriga pole tööl mingit pistmist, tema nimi ei esine Sulbi magistritöös kordagi. Kui aga Sisekaitseakadeemia digiraamatukogust Sulbi magistritöö pdf-faili uurida, siis selgub metaandmetest, et faili nimeks on pandud „Elmar Vaher“. See tähendab et algselt on faili looja nimetanud seda Vaheri nimega.

„Ei oska öelda, kuidas Elmar Vaheri nimi sinna faili metaandmetesse sattus. Võib-olla on see kuidagi seotud sellega, et kirjutasin oma magistritöö suuresti töö juures ja tööarvutiga,“ pakub Sulbi ise seletuseks.