Sotsiaalministri tool, kus Ossinovski praegu istub, on ühele parteijuhile ülimalt riskantne valik. Sellelt alalt tulevad ainult halvad uudised: keegi ei pääsenud arsti juurde, kellelgi on väike pension, kusagil pandi hambaravi kinni. Lisaks sellele on Ossinovski juhitud ministeerium olnud pildis alkoholipoliitikaga. Sõltumata sellest, kas hinnata seda poliitikat heaks või halvaks, pole kahtlust, et Ossinovskile isiklikult ja sotside erakonnale on see kahju teinud. Iga nädal tulevad uudised, kuidas mõni Lõuna-Eesti maapoodnik teatab oma kaupluse sulgemisest ja iga nädal arvutatakse uusi aktsiisisummasid, mis piirikaubanduse tõttu Eesti riigieelarvesse laekumata jäävad.

Seetõttu pole ka ime, kui sotsid, sealhulgas Ossinovski ise, arutavad variante, kuidas parteijuhi ebamugavalt ministrikohalt välja tagurdada. Viimastel nädalatel on Ekspressile räägitud versiooni, et praegune ettevõtlusminister Urve Palo astuks tagasi, Ossinovskist saaks uus ettevõtlusminister ja sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse tõuseks uueks sotsiaalministriks. Vabalt aga võib olla tegu ka konkurentide levitatava kuulujutuga.

Hoopis tõenäolisem paistab variant, et Ossinovski „teeb Seederit“. Nii nagu IRLi juht Helir-Valdor Seeder juhib parteid Riigikogust ja mitte ministritoolilt, võiks minna ka Ossinovskiga. Ossinovski saaks lahti ebapopulaarsest ministrikohast ning tal oleks ka valimisaastal rohkem aega tegeleda partei ja valimiskampaania juhtimisega. Lähiajal peavad sotsid igal juhul otsustama, palju aega enam pole.