Politsei on uurinud Tallinnas juba neli aastat suurt taksomaffiat, kus on saanud kahtlustuse kokku 67 isikut.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Ekspressile, et arvatav tulistaja ning kannatanud ei ole taksomaffia kriminaalasjaga seotud.

„Selliste raskete kuritegude puhul kontrollitakse igasuguseid võimalusi,” kommenteeris Kallas.

Raivo Jürimäel on ka nimekaim, kes on varem Tallinna taksomaffiaga seotud olnud, kuid tema ei ole praegune tagaotsitav.

Loetud minutid pärast uudise avaldamist rääkis PPA Põhja prefekt Kristian Jaani pressikonverentsil, et Jürimäe oli siiski taksomaffia kohtuasjas tunnistaja.

Põhja prefektuuri kriminaapolitseinikud alustas taksomaffia uurimist juba 2015. aastal. Nn taksomaffiaks kutsutakse taksojuhtide, kes omavoliliselt linnas piirkondi omavahel jagasid ning ei lubanud sinna teisi taksojuhte tööd tegema.

2017. aastal teatas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre: „Kaks aastat, kahe talituse uurijad, 30 ametnikuga politseioperatsioon, 9 kinnipeetut, paljud kahtlustused ees - „taksomaffia” lõpp Tallinnas.”

Uurimise tulemusel saatis prokuratuur tänavu juunis kohtu ette kokku 26 isikut. Neist seitse läheb kohtu alla lihtmenetluse korras ja 19 puhul on võimalik taotleda kohtult oportuniteediga lõpetamist.

Lisaks sellele alustas politsei 2017. aastal taksomaffia uurimiseks veel üht kriminaalasja. Töö selle kallal kestab, prokuratuuri sõnul tehakse seda nii kiiresti kui võimalik.