Seoses minu andeka abikaasa uute töökohustustega kolime jaanuaris perega Luksemburgi. Seetõttu pean loobuma ka oma kohustustest Eesti Ekspressi peatoimetajana.

Tema on võimaldanud mul teha tööd, mis mulle meeldib - jäänud haige lapsega koju, kui mina kuidagi ei saanud, leppinud sellega, et sõbrad ei julge meie seltskonnas enam midagi põnevat rääkida, kannatanud ära peatoimetaja ametiga paratamatult kaasneva austajannade armee lugematud tähelepanuavaldused - ning on ainult loogiline, et ma aitan luua sama toetavad tingimused tema jaoks.

Ma olen väga tänulik Ekspressi sõpradele, kes lasid mul need veidi enam kui kaks aastat siin toimetada ning elasid üle nii lehe ilmumispäeva tõstmise kolmapäevale kui külalispeatoimetajate aktsioonid, nii kaadrimuudatused kui ka (šokk!) horoskoobi kaotamise lehest. Eriti uhke olen ma selle üle, et õnnestus tagasi meelitada Sulev Vedler, et toimetusega on liitunud Külli-Riin Tigasson, Mikk Salu, Villu Päärt ja Kristjan Pihl, sel nädalal veel ka data-journalismis Eesti ehk suurim tulevikulootus Marian Männi. Ning et toimetusega on püsinud hulk tähti, kes on teinud Ekspressist selle, mis Ekspress on, ja kes hoiavad seda ka kindlasti edaspidi progressiivse ajakirjanduse avangardile sobivas vormis. Olen väga rahul ka sügisel lõpuks valmis saanud uue www.ekspress.ee digilehega - usun kindlalt, et see kogub veel kõvasti austajaid, ja õigustab ka digimaailmas lugejatelt sellise raha küsimist, mida Ekspressi-tasemel ajakirjandus väärt on. Positiivne on see, et Ekspressil on õnnestunud digitellijate arvu jõudsalt kasvatada, samal ajal paberlehe tellijate taset hoides, nii et kaugel ei ole aeg, mil digitellijate arv pabertellijate omast mööda läheb. Selle juhtumist oleks tore olnud oma silmaga näha, aga mis teha. Palju asju on pooleli ja arenguruumi on ka kõvasti, kuid eks midagi peab jääma ka järgmisele peatoimetajale.

Mina jään jaanuari lõpust koduseks ja veedan rohkem aega oma kahe leidliku tütrega. Selleks ajaks saab ka selgeks, kes võtab üle minu kohustused Ekspressis, ning ka Olukorrast Riigis saates, Anname nendest arengutest Ekspressi veergudel esimesel võimalusel teada.