2017. aasta lõpus esitas osaühingu Qulamo pankrotihaldur avalduse Hanschmidti pankroti välja kuulutamiseks. Võlanõue ulatus toona koos intresside ja viivistega üle 250 000 euro.

Hanschmidt vaidles pankrotiavaldusele vastu, väites, et pole maksejõuetu. Mees kinnitas, et on Dubai resident, seal on tema tegelik kodu ning seal asuvad ka tema varad ja ärihuvid. Kuna talle on Eesti kohus kohaldanud elukohast lahkumise keelu, ei saa ta minna Araabia Ühendemiraatidesse oma maksevõime ja sissetuleku, samuti 163ruutmeetrise korteri ja Audi A8 omandiõiguse tõestuseks dokumente hankima. Selles riigis nimelt puudub võimalus kasutada tõendite hankimiseks e-registreid, mistõttu tuleks ise füüsiliselt kohale minna.

Mehe väitel kuulub talle 2,5 miljoni Ühendemiraatide dirhami ehk 600 000 euro väärtuses pangatšekke. Samuti olla tal enda kinnitusel Dubais vara 1,5 miljoni euro väärtuses. Kohtule esitas ta ka pangatšekkide originaalid, kuid kohus leidis, et tšekid ei tõenda veel raha olemasolu.

Ajutine pankrotihaldur Tarmo Repp tegi kindlaks, et Hanschmidtil ilmselt ei ole Araabia Ühendemiraatides mingit vara. Tema sealse firma tegevusluba lõppes eelmisel aastal ning pangatšekkide lunastamise tähtaeg on samuti läbi.

Ekspress kirjutas võlgades, pankrotis, varatu, ärikeelu, kohtu ning põlu all oleva Hando Hanschmidti ärilistest ja eraelulistest seiklustest septembri alguses. Toona väitis ärimees Jaanus Rahumägi naise tütreLiisabell Naaritsaga koos elav Hanschmidt, et üritab keerata elus uue lehekülje ning vältida varasemate vigade kordamist.