“Me suudame kuvada selgesti arusaadavalt isiku kogu ärivõrgustiku ning kõigi ärivõrgustikku kuuluvate isikute maksekäitumise. Selleks ei pea tegema 20 päringut, et saada aru isikuga seotud ettevõtete maksekäitumisest. Vähetähtis pole ka see, et ei pea maksma 20 päringu eest,” ütleb Julianus Inkasso tegevjuht Ülar Maapalu (pildil). “Me suudame konsolideerida väga suure hulga maksehäireid, mida Krediidiinfo pole seni suutnud.” Seni laiutas maksehäirete info turul Krediidiinfo, mille asutasid aastaid tagasi siinsed pangad. Viimased seitse aastat kuulub firma Hollandi ettevõttele GUS Holdings. Äri on tulus: mullu teenis Krediidiinfo 3,5 miljoni euro suuruse käibe juures ligi 1,3 miljonit eurot kasumit.

Kolm aastat tagasi lõpetas Julianus Inkasso, kes koos Aktiva Finantsiga on Eesti suurim võlanõuete haldaja, oma andmete avaldamise Krediidiinfos, sest see läks liiga kalliks.

Selle asemel otsustasid Julianuse mehed ehitada üles konkureeriva süsteemi ja murda Krediidiinfo monopoli. Praegu kasutavad taust.ee teenuseid juba kõik telekomid, enamik tarbimislaene andvaid ettevõtteid ja kolm panka.