Captain Cash

Kohalik mobiilimängude tootja Global Games teatas, et on valmis saanud mobiilimängu Captain Cash. Firma väitel jõudis mäng rakendustepoodi Google Play tänu president Toomas Hendrik Ilvesele. Ilves kirjutas Google’i juhile ja nüüd saavad Eesti arendajad seal mängudega raha teenida.

Staarid esinevad poisi heaks

Eeva Talsi

Neljapäeva õhtul esinevad Tartus Antoniuse õuel heategevusliku kontserdiga viimase aja folktähed Zetod, Folk­rebased, Eeva ja Villu Talsi, Sandra Sillamaa ja Jalmar Vabarna.

Kontserdist saadav tulu läheb Tähtvere Avatud Naistekeskuse kaudu ühe pisikese poisi ja tema ema heaks, kellest Ekspress kirjutas tänavu juunis. Nad mõlemad on kannatanud perevägivalda, isa on kriminaaluurimise all. Sellegipoolest soovib isa viia poisi Eestist ära oma koju Ameerikas. Poisi emal ja tema perel on protsessiga seoses kulunud juba umbes 20 000 eurot.

Laenukontor Albaaniasse

Tarmo Sild

Tarmo Silla ja Allar Niinepuu laenukontor IuteCredit Europe soovib võlakirjade väljaandmise teel hankida 750 000 eurot, et laieneda Albaania turule. Mehed teavad, mida teevad – nende firma on juba suuruselt teine laenukontor Moldovas. Nii Moldova kui ka Albaania kuuluvad Euroopa vaesemate riikide sekka.

Põgenikevastased reklaamid

Taani avaldas Liibanoni ajalehtedes reklaame, kus palus pagulastel enam mitte kohale sõita, sest nad ei pruugi elamiseks luba saada.

Saksamaa avaldas samalaadsed reklaamid Albaanias hoiatusega, et Lääne-Balkani inimestest saab Saksamaal asüüli vaid 0,2 protsenti. Sakslased tootsid hoiatusvideo ka teistele Lääne-Balkani maadele (Bosnia ja Hertsegoviina, Serbia, Montenegro, Kosovo), kus hoiatatakse, et Saksamaale põgenemine teeb pere rahast lagedaks, sest kui asüülist keeldutakse ja inimene pole nõus tagasi minema, tuleb tal deporteerimiskulud ise kinni maksta. Video kujutab Saksamaad kohana, kus taevas on pilvine, politsei muskliline ja immigrandid peavad asju alandavalt kokku pakkima.

Põgenikevastaseid reklaame on tootnud ka Šveits.

Ihaldatud Süüria pass

Euroopasse saabuvate põgenike seas on hinnas Süüria passid. Need, kes suudavad tõestada, et on Süüriast, saavad asüüli kõige lihtsamini. Saksa tolliametnikud on pakkide viisi konfiskeerinud nii võltsitud kui ka ehtsaid Süüria passe. Türgis tegutseb Süüria võltspasside tööstus.