Kuigi Jaak Joala sugulased pole Eesti meediaga soovinud suhelda – Joala lesk Maire ei ole andnud ühtegi intervjuud, laulja esimene abikaasa Doris on suhelnud vaid Ekspressiga –, siis Venemaa meediaga suhtlevad nad parema meelega. Eile hommikul lendasid lesk Maire, Joala poeg ja lapselaps Moskvasse, et osaleda telekanali Rossija 1 salvestusel. Saade lindistatakse lähipäevil, kuid pole teada, millal see eetrisse läheb.

NAGU KAKS TILKA ORAVAVERD

Millal te esitasite avalduse Reformierakonda astumiseks? Maris Lauri, uus rahandusminister: “See on väga värske teema. Ei oska öelda kuupäeva, eelmisel nädalal millalgi esitasin. Millise kuupäevaga see vormistati, ei oska öeldagi.”

Mõni aasta varem, nn Silvergate. Lauri Luik, Riigikogu liige (Reformierakond): “Tõenäoliselt võis olla mingi keiss, et olen müünud oma kuldmündi maha või midagi muud sellist. Niisuguseid juhtumeid võib olla, et olen midagi maha müünud ja siis raha sisse pannud. Ma ei mäleta peast, et ma viimasel ajal seda teinud oleks, aga võib-olla olen kunagi midagi sellist teinud, et müünud maha, kuldmündi näiteks – olen kulda investeerinud.”

RINGHÄÄLINGUST POLIITIKASSE

ERRi juhatuse nõunik, “Eesti laulu” produtsent Heidy Purga teatas eile, et kandideerib Reformierakonna nimekirjas Riigikogusse. Ekspressi andmetel kaalus Purga pikalt ka IRLi kutset. Lisaks IRLiga liitumisest teatanud telediivale Maire Aunastele uurisid sotsid hiljuti võimalikku valijate toetust ERRi venekeelsete saadete toimetajale-juhile Jelena Poverinale.

APPLE VS. SEPARATISTID

iPhone ei tunnista Luganski Vabariiki. Ukraina separatistid otsustasid möödunud nädalal üle minna Moskva ajale ja saatsid rahvale korralduse kella mitte keerata. iPhone’id keerasid kella ikkagi, nagu Ukrainas kombeks.