Evertssoni väitel toetub uus sari tugevale reporteritööle. Intervjueeritakse inimesi, kellel on Estonia katastroofiga otsene side. Mitmed neid pole oma lugu kunagi avalikult rääkinud.

Lisaks usutlustele sisaldab sari värskeid kaadreid, mis filmitud möödunud aastal Estonia vraki juurest. Evertsson on üks kahest kodanikust, kellele esitati lõppeval suvel Rootsis süüdistus parvlaev Estonia hauarahu rikkumises. Mõlemad mehed kuulusid võttegruppi, mis tegeles Estoniast dokumentaalsarja tootmisega. Evertsson ja teine võttemeeskonna liige sõitsid 2019. aasta septembris Saksa lipu seilava laevaga Estonia uppumispaika. Seal lasti vraki juurde allveerobot, millega 25 aastat merepõhjas lebanud vrakki filmiti ja pildistati. Rootsi seaduse järgi on tegu hauarahu rikkumisega.

Produktsioonifirma selgituste kohaselt kaalusid nad koos sarja tellija Discovery Norway`ga sukeldumise etevõtmist pikalt nii eetilisest kui õiguslikust küljest. Lõpuks jõuti järeldusele, et allveeroboti kasutamine on möödapääsmatu ja ajakirjanduslikult õigustatud, sest see on ainus viis, kuidas kindlaks teha, kas laeva hukkumise ametlikud põhjendused on usutavad või leidub asjaolusid, mida avalikkus seni ei tea.

Estonia doksarja saab vaadata alates 28. septembrist Discovery voogedastusteenuses Dplay Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras.