Esimest korda lendas veri ja murti luid eelmise aasta 6. mail, kui Marti saabus teismelise tütrega koju. Tupiktänava alguses olev värav oli nagu ikka. Vjatšeslav väljus oma aiast, kõndis värava juurde, pani selle kinni ja võttis sealtsamast kätte ka umbes meetripikkuse raudlati. Marti hakkas oma maja juurest uuesti värava poole minema. Edasine on näha turvakaamera salvestiselt.

(Artiklile lisatud video 6. mai sündmustest on lühendatud ja monteeritud. Seda ei saa võtta 100% täpsena, aga Ekspress on näinud ka sündmuste tervikvideot, mis koosneb mitme turvakaamera salvestistest.)

Uusaastaööl toimus teine rünnak. Kaks tundi pärast aastavahetust hakkasid külalised lahkuma. Üks auto tagurdas hoovist välja. Kohale saabus Vjatšeslav, kes andis külalisele hoobi näkku. Väidetavalt oli auto hoovist välja tagurdades läinud võõrale maale. Videosalvestiselt on seda keeruline kindlaks teha: äkki tõesti läks mõned sentimeetrid, aga võib-olla ei läinud üldse.


Igatahes selle peale valgusid majadest välja nii elanikud kui ka nende külalised. Teiste seas Marti ja tema naine Oksana. Edasisest on videolt raske aru saada – inimsumm ja pime öö. Oksana tegi politseile avalduse, et teda rünnati. Kriminaalasja ei algatatud. Vjatšeslav ja tema naine Anna tegid samuti avalduse, et hoopis Oksana ja Marti ründasid-ässitasid. Ka selle kohta kriminaalasja ei alustatud. Aastavahetusel toimunu kohta rahuldati ainult üks kaebus ja selle peale algatati Vjatšeslavi vastu uus kriminaalasi just löömise pärast.