Mis juhtub, kui hakkad homsest korralikult magama?

Tegelikult võiksid seda juba täna teha. Paljude uuringute järgi parandab piisav ööuni üldist füüsilist toonust ja meeleolu. On neidki, kes väidavad, et magamine mõjutab eluea pikkust enamgi kui toit. Üle poole täiskasvanutest siin- ja sealpool maakera kannatab uinumisraskuste ja lühikese või pinnapealse une käes. Puhkama aga peab. Tõenäosus, et magad öösel maha mõne hea diili, on palju väiksem selle kõrval, et teed seda päeval unise peaga.

Inimene puhkab kõrv kikkis

Sa ehk ei usu, aga kuulmisaparaat registreerib iga krõpsu su ümber ka siis, kui magad. Kuna aju peab pidevalt kõrvadelt saadavat infot töötlema, ei lase põnev häältemaailm unne suikuda. Muutumatu rutiinne helitaust aga uinutab. Miks jäävad paljud magama bussis, laevas, isegi lennukis? Just sama trikki kasutatakse uutes spetsiaalselt magamiseks mõeldud kõrvaklappides Bose Noise-Masking Sleepbuds™, mis ei püüa sind kõrva­troppide kombel kurdistada, kuni kukk kireb, vaid paitavad kõrvu tasase heliga, mis paneb magama.

Erinevus võrreldes teiste klappidega

Kõigepealt ei kasutata nendes magamisklappides ekstraklassilist Bose akustilist müra summutamise tehnoloogiat. Tagasiminek? Sugugi mitte, sest klapid pole mõeldudki segavas ümbruses Spotifyst muusika või unejuttude kuulamiseks. Nii et kui oled harjunud uinuma, kõrvus Eurythmicsi „Sweet Dreams” või Metallica „Enter Sandman”, siis Bose Sleepbudsi klapid sind selles ei aita. Aga uinumist segava müra peitmisel on need klapid väga tõhusad, parandades elukvaliteeti muuski kui magamises.

Näiteks kui abikaasa norskab nagu Mõhk ja Tölpa, siis vaatamata sellele, et ta on endistviisi kallis, tead, et magagu parem teises toas. Paljud on tunnistanud, et saavad just tänu uneklappidele taas abikaasaga samas voodis magada. Loomulikult ei püüa nad norskajast üle karjuda, vaid varjavad tänu suurepärasele ja mugavale kõrvas istumisele suure osa ümbritsevast mürast. Mis üle jääb, peidetakse lihtsalt uinumiseks kasuliku heli taha. Olgu selleks merekohin, vihmasabin või lihtsalt valge müra – valikuid on palju ja neid on võimalik internetist juurde laadida. Klapid saavad hästi hakkama ka naabriga, kes juba kolmandat päeva oma puudli juubelit peab, või öösel teenistust otsiva takso mootorimüraga.

Rakendus aitab uinuda

Bose Sleepbudside kasutamise muudab äärmiselt mugavaks nutitugi. Käivita rakendus Bose Sleep, vali meeldiv taust, sea paika helitugevus ja klappide mängimise kestus. Võid kuulata ka kuni hommikuni – akut jagub 16 tunniks. Probleeme toitega ei teki ka tähtsal tööreisil, sest akupangaga säilituskarbis kosuvad klapid üsna jõudsalt. Mis veel hea, sissemagamist pole karta – olemas on ka äratushelid, mida kuuled ainult sina.

Istuvad valatult mõlemasse kõrva

Kõik kõrvad on erinevad. Ka need, mis asuvad sul kummalgi pool pead. Võib juhtuda, et nii mõnegi kõrvasisese klapi üks pool sobib ideaalselt, aga teine vupsab kuulmeavast lihtsalt välja. Et seda ei juhtuks, on Bose Sleepbudsidel kaasas kolm erineva suurusega StayHear+ Sleepi otsikut, mida vahetades saab luua enda eripärasid arvestava klapipaari. Kui üks kõrv on suurem kui teine, kasuta seal suuremat otsikut.

Sleepbuds

Kaal

Klapid: kumbki 2,3 g

Säilituskarp: 111,41 g

Laadimine

Klapid: max 8 tundi

Säilituskarp: max 3 tundi

Tööaeg: kuni 16 tundi

Päris kindlasti tasub Bose Sleepbudse enne ostmist oma silmaga uurida ja käega katsuda. Kohad, kus seda teha, leiad kodulehelt bose.ee.

Jaga
Kommentaarid