Uue laine hiphopi biidil lugu, mille autoriks tõusev produtsent ONYX, on juba mõnda aega kuuldaval ja nähtaval olnud YouTube’is ning kogunud seal kuu ajaga 295 289 kuulamist (nende ridade kirjutamise hetkel, eks). Mai esimestel päevadel läks lugu üles ka Spotifysse, milles kuulamisi erinevalt YouTube’ist arvestab ka siinne tipp-40, ja nädalaga litsuti värsket Reketit sedavõrd palju, et härral on nüüd uus number-üks-hitt.

Palju õnne.

Eesti lugude esikümnes on veel üks uus tulija. Jüri Pootsmann on värske lauluga lagedal. Viie autoriga laululaagri vili „Üksinda koos“ kihutas nädalaga kümnendaks.

Reketi uus pala on lennanud tublilt ka singlite üldtabeli kümne populaarseima sekka – seitsmendaks. Ent pole siiski nädala kõrgeim uus tulija selles tabelis. Kolmandaks on tuisanud räppar Logic üksjagu jutuainet tekitanud ja koos Eminemiga esitatud looga „Homicide“ ja kuuendaks Kanada vastulöök Justin Timberlake’ile ja Rolf Roosalule – Shawn Mendes uue looga „If I Can’t Have You“.

Tabelis, mida juhib endiselt Billie Eilishi pop-elektrobilli „bad guy“ ja teisel kohal seisab vapralt Avicii „SOS“, leiab uusi lugusid veel kohtadel 22 (Bazzi „Paradise“), 35 (Dominic Fike „3 Nights“) ja 36 (Martin Garrix koos Macklemore’i ja Fall Out Boyga „Summer Days“).

Albumite reastuses sel nädalal ühtki uustulnukat pole. Billie Eilish jätkab esimesena, Ariana Grande teisena ning Eilishi varasem plaadistus („dont smile at me“) on kolmas.
Reketi uue loo ilmumine on tekitanud uut kuulamist ka tema möödunud aasta plaadile „Rahu“. See on tõusnud 17. kohalt tagasi tipp-10sse, 7. kohale. Populaarseim kodumaine plaat on aga endiselt Beebilõusta „Andrus Elbing“ – istub 5. kohal.

Pisike pilguheit ka teistele Eestis muusikat mõõtvatele edetabelitele. Raadio Elmari edetabelit juhib veteranansambel The Tuberkuloited looga „Läänemere aknal“.

Muusikaplaneedi kokku pandavat heliplaatide füüsilise läbimüügi edetabelit (mida varem pani kokku Raadio 2) juhib hetkel aga Tõnu Timmi album „Tõun“.

Kumbki neist teostest ei ole end näole andnud digitaalse muusika tarbimist mõõtvates tabelites – isegi saja esimese hulgas ei paista neid.

* Eesti Tipp-40 tabelid pannakse kokku muusika tarbimisest platvormidel Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play (lugude kuulamine) ning lugude iTunesis (muusikafailide ost).