Aprillirahutusi hakkasid aga inimesed oma nahal ­siiski varsti tundma. Kõige valusamalt said riivata väikeste äride omanikud. Poliitiline ebastabiilsus mõjutavat inimeste tarbimisharjumusi üsna märkimisväärselt, lülitutavat säästurežiimile. Väikesed ärid, mis elavad peost suhu, võtsid esimesed hoobid ja nii mõnigi oli sunnitud oma luugid sulgema. Järgmisena kuivas kokku korralikumat sorti restoranide klientuur. Isegi kõige patusemad joomaurkad pidid end veidi koomale tõmbama, kuigi jook on see viimane asi, millest inimene loobub.

Turism pole Bilwis kunagi suur sissetulek olnud, sest turistid satuvad siia harva (jumal tänatud!). Aga need, kes on Bilwis aastaid pusinud, et sellele tööstusharule hing sisse puhuda, said löögi allapoole vööd. Üheks eredaks näiteks olid muutused lennuliikluses. Varem tuli Managuast Bilwisse kolm lendu päevas, neist keskpäevane ATR 72-ga, mis oli alati pilgeni täis. Samuti võis lennata kaks korda nädalas otse Bluefieldsi. Peale jamasid lõpetati reisijate puudusel Bluefieldsi lennud ja keskpäevane ATR asendati väikse 12kohalise Cessnaga.

Politseinikke oli Bilwis palju juba varem. Kui poliitilised sündmused nende arvu kasvatasid, siis mitte märgatavalt. Sinistes vormides on Policia Nacional, mustad vormid jätavad märksa tõsisema mulje ja on vahel hambuni relvastatud. Aga ma pole veel iialgi näinud neid kedagi ahistamas või ülbelt käitumas. Vastupidi, olen näinud, kuidas purjus indiaanlane politseiohvitserile rusikaga kümnesse virutab ja peale seda omal jalal minema kõnnib. Sedapalju küll, et peale ohvitserile antud rusikahoopi võeti indio reapolitseiniku poolt topeltnelsonisse ja lööja oli sunnitud sellises ebamugavas olekus taluma ohvitseri sõrmeviibutusi ja emotsionaalset sõnavõttu. Seejärel lasti tal lihtsalt minna. Kord sai noor reapolitseinik joodikult rusikaga näkku ja vastas sellele jalahoobiga, mis viis tülinorija mõneks ajaks ööbikuid kuulama. Selline keevalisus tulenes ilmselt noore politseiniku kogenematusest.

Bilwi inimesed, vähemalt need, keda mina tunnen, ei karda politseid ega vali sõnu, kui räägivad poliitikast. Nad ei ole hirmul, vaid mures. Mures oma finantsseisu pärast, sest hindu on rahutused tõstnud. Kuid samas on kindlasti vähenenud linna ökoloogiline jalajälg.