Eesti Ratsaspordi Liidu korraldatud fotovõistlusel esikoha saanud Elmo Riigi fotol hüppab Eesti ratsaspordi tulevikumees Ivo Ots (23) hobusel Gviana tihedas vihmasajus. Ivo Ots on tänavu suvel teinud ridamisi säravaid etteasteid. Võitnud Luunja Karika, olnud Eesti meeskonna parim Maailma Karika osavõistluste Riia etapil (kolmas) ja esinenud hästi Vilniuse etapil (viies). Palladium Cupi sarjas hoiab Ivo teist kohta Urmas Raagi järel ja Hanno Ellermanni ees.

Vaagides oma väljavaateid nädalavahetusl toimuval Tallinn International Horse Show'l, räägib Ivo, et tema hobune Bristol, hannoveri tõugu ruun (omanik Vallo Kruusimägi) võib võistlustel hirmsaid tempe teha. Mõnel mehel on Bristol keset võistlust kahe jala peale püsti ajanud või ratsaniku platsilt lihtsalt minema viinud. Aga kui Bristolil on hea tuju ja mees sadulas niisama ei istu, võib näha võimsat esitust.

Ivo miinimumprogramm Horse Show'l on tulla Palladium Cupi finaalis esimese kolme hulka. (Salamisi loodab Ivo muidugi võitu.) Ja kui Bristolil on hea minek, tahab ta osaleda ka pühapäevasel 150 cm kõrguste takistustega Grand Prix´l.

Saab näha, kas läheb sama hästi kui Elmo Riigi fotol tihedas sajus.

Minister saatis eksmehe Minski

Üllatusega avastas Ekspress, et välisminister Kristiina Ojulandi endise kaasa Erik Siiguri on ministeerium lähetanud konsulitööle Minski. Nagu selgub, on mees Valgevene pealinna kesklinnas asuvas Eesti peakonsulaadis peremees juba augustist. Enne Minskisse siirdumist kaks aastat välisministeeriumi peakontoris ametis olnud Siigurile on see esimene töökoht välisteenistuses.

Kuidas töö Valgevenes tundub – kuuldub ju sellest riigist sageli üsna vastakaid uudiseid? Siigur ütleb, et konsulitöö on nagu konsulitöö ikka – viisad, konsulaarabi jne, ja tegemist on tal oma sõnul palju.

Mis puudutab Valgevene igapäevaelu ja poliitikat, siis seda ei soovi värske konsul kommenteerida. “Eks igal pool on oma spetsiifika,” märgib ta vaid.

Seevastu ilm on praegu Valgevenes jumalik. “Ilus kuldne sügis,” märgib Siigur.

Tšempionid Kivi-Vigalast

Tillukest Kivi-Vigalat Raplamaal on vallanud frisbeebuum, millele annab hoogu juurde kohalike noorte pärgamine Baltikumi meistriteks lendtaldrikumängus.

24. ja 25. septemb­ril Lätis Ventspilsis toimunud turniiril Baltic Ultimate Championships 2004 tõi Kivi-Vigala tiim Sleepers juunioride ja algajate kategoorias esikoha Eestisse. Mullu pälvis samas klassis esikoha Tallinna Frisbeeklubi meeskond.

Võiduka kaheksaliikmelise mansa tuumiku moodustasid kohaliku üheksaklassilise kooli õppurid (nii poisid kui ka tüdrukud), kes võitsid plastmassketta lennutamises kõik oma viis vastast. Et vanusepiirangut algajate klassis polnud, jooksis platsile ka võistkonna mängiv treener, 29aastane Elle Altmets, kes on tööajal Vigala vallaametnik –  projektijuht (tema hoole all on muuhulgas valla leht ja ürituste koordineerimine). Esimest korda kaks aastat tagasi televiisoris ultimate frisbee mängu näinud Altmets korraldas Kivi-Vigalas esimese treeningu alles mullu augustis, aga juba tänavu pani alev välja kaks meeskonda. Kivi-Vigala teine tiim Jump tuli Ventspilsis kuuendaks.

“Meid on siin Kivi-Vigalas nii palju, et saaks kas või kolm võistkonda kokku panna, kui oleks raha,” kirjeldab Altmets noorte entusiasmi “maakolkas”.

Jellet ei kadesta

On muidugi tore, et seni meie noori jalgpallureid treeninud Jelle Goes on nüüd rahvuskoondise treener. Ent olukord, kus kohe-kohe tulekul kaks üliolulist kohtumist Läti ja Venemaaga ning kus iga vutifänn ootab vähemalt viiki (ja tegelikult võitu), ei ole just kadestusväärne.