Meelis Atonen
24. oktoober Tallinn lähedal
Et kui keegi on Hvostovi idee vastu, siis ta ei ole õige? Või on koguni ididoot? No kuulge, ma ka ei toeta lastele või nende eest hääleõiguse andmist. Lapsi on küll neli ja omakasu mängus...aga ei pea õigeks... Juhmakas.
Kasutajatele Urmet Kook, Argo Ideon, Toomas Mattson ja veel 17-le meeldib see viide.

Rein Kuusik
Ei taha kedagi solvata, aga kas siis lasteta või ühelapselised vanemad on sitemad? Kas need-me siis teise-kolmanda-neljanda-kümnenda järgu kodanikud?

Jaak Nilson
pole küll lugenud, kuid hvostov ajab kogu aeg segast.
Meeldib: 3

Arto Aas
Ideede üle võib alati vaielda, aga sõimata oponente pidevalt värdjateks või idiootideks pole just parim stiil. Hvostov vajab puhkust:)
Meeldib: 2

Madis Timpson
Hvostov on viimasel ajal jah veidi kuidagi kibestunud. Aga mis lastega seotud hääleõigusesse puudutab, siis mina ka ei toeta. Kujutad sa ette, et kui on nt viis last ja kavatsed abielu lahutada, siis hakkad kohtus vaidlema, kes saab kolm häält ja kes kaks edaspidi...
Meeldib: 5

Meelis Atonen
Madis, ära aja asja keeruliseks, ühest lapsest peres selleks aruteluks piisab :)
Meeldib: 7

Kaimar Ilves
Vahest isiklikust kadedusest aga ka ei pea õigeks tehtud laste eest hääleõiguse andmist :(
On hirmutav mõelda, et ühel päeval hakkavad ülejäänute elu hääletamise kaudu kujundama need vastutustundetud "kodutunde" saate püsikliendist sigijad :(
Meeldib: 2

Meelis Atonen
Kaimar tõi talle omasel, pisut kole otsesel, moel välja selle idee suurima probleemi. Meil on ühiskonnas inimesed, kes usuvad, et keegi teine peab nende lapsed üles kasvatama. Ei, ma ei eita riigi ja ühiskonna panust lasteaedade, koolide, huvihariduse, ka perede ebaõnnestumiste puhul jne näol, aga liiga palju usutakse, et riik ja lapsetoetused peavad lapse üles kasvatama ja tegelikult veel laste vanemad ka üleval pidama. Küll on üks toetus väike ja nareuväärne, küll teine jne. Nüüd veel hääl ka lisaks. Minu meelest pean ma ise oma lapsi tahtma ja armastama ja kasvatama. Preemiat selle eest oodata on kuidagi kummaline.
Meeldib: 12

Urmas Järve
Kus kohast on tekkinud idee, et lapsi tehakse riigi jaoks? Ühiskond peaks kuidagi vastutama kellegi laste eest?
Olen nõus Meelise seisukohtadega, mis teenused peaksid riigi poolt olema aga sealt edasi peaks olema joon, et siit maalt vastutate ise.
Meeldib: 2

Kadri Koreinik
Ilmselt on "need vastutustundetud "kodutunde" saate püsikliendist sigijad" siiski vanemliku eeskujuta ohvrid, tihti ise lastekodu kasvandikud jne. Ma ei usu, et neid nii palju on, et tegemist oleks mingi ähvardava ohuga. Hvostov on minu meelest terane ja hea sulega, aga lastele hääle andmist ma ei toeta.
Meeldib: 2

Urmas Järve
Kui toetusi tõsta siis tekitame ise vaesuslõksu abirahadest järgmistele generatsioonidele.

Madis Timpson
jättes kõrvale minu hinnangul vastuolu valimiste ühetaolisuse põhimõttega (mida see laste eest lisahääle saamine vast ka on) , siis , arvatavasti pole see mingi uus idee, võiks mõelda ka selles suunas, et suurimad maksumaksjad saavad rohkem hääli. Põhjendus sama: riik peab hakkama nendega arvestama ja tegema rohkem nende heaks jne.
Meeldib: 2

Tarmo Soone
"kuid hvostov ajab kogu aeg segast."
Kui ei saa loetud tekstist aru, ei tähenda see veel, et autor segast paneb. Teine võimalus on, et lugeja on lihtsalt loll.
Meeldib: 2

Meelis Atonen
Kodanik Soone, oma lehel võite kõiki lolliks ja idioodiks nimetada, minu lehel mitte.

Meelis Atonen
Hvostov armatsab teisi sildistada ja see tundub ka ta fännide mingi sümptomaatiline probleem olevat, et kui ei ole minu ideega nõus, siis loll ja idioot või ei saa aru. Jaa, väga sügav...

Tarmo Soone
Mina pole kedagi lolliks nimetanud. Üritasin selgusele jõuda, miks üks inimene väidab, et "Hvostov ajab kogu aeg segast". Minu meelest on Hvostovi sesukohad küll täiesti arusaadavad, ükskõik kas need siis meeldivad või mitte.

Meelis Atonen
Minu arvates ajab ka Hvostov tänases loos segast ja kibestunud juttu. Ja nüüd olen lugejana loll???

Tarmo Soone
Lugesin just läbi Hvostovi kirjutise tänases Ekspressis. Lapsevanematele laste eest valimisõiguse andmisest polnud pea juttugi. Ka ei nimetanud Hvostov oma oponente värdjateks ega idiootideks. Küll aga tõi välja põhjused, miks Reformierakond Tallinnas tõenäoliselt kunagi Savisaart kukutada ei suuda. See on see, mis on pannud oravad siin praegu Hvostovi sõimama. Ja mina, loll, arvasin, et põhjuseks on hoopis tema soov muuta valimisseadust.

Villy Paimets
artikli viimane lause: "Enam paneb mind muretsema võimalus, et Toompeale on end sisse seadnud idioodid."
Meeldib: 1

Meelis Atonen
Keegi ei sõima siin Hvostovi. Usun, et hr Jaak Nilsonil ei ole üldse oravatega mingit pistmist. Keegi teine ei ole kuidagi isiklik olnud. Tänase loo viited laste hääleõiguse vastu võitlemisele, kui lõpliku õiglusega võitlemisele, isikliku ja inimliku traagika(lähedase surm) segamine valimisvõitlusesse jne jättiski kibetsunud ja segase loo mulje. Kui ma seda ajalehte tellin, siis on mul äkki õigus oma arvamus välja öelda, isegi kui see negatiivne on? Või on nüüd nii, et ajakirjanik võib kõike, aga teda ei tohi keegi kritiseerida.
Meeldib: 1

Agnes Kuus-Korv
on tuhat kordtõenäolisem, et neist "kodutunde sigidikest" kasvavad normaalsed inimesed, kui neile praegu, kuni nad on veel lapsed, appi minna ja näidata kasvõi ninapidi sisse pistes, et normaalne elu on võimalik, kui et jättagi nad sinna kus nad on ja parastada, et joodikud ja vaesed poleks pidanud neid sünnitama. lapsi ei sünnitata riigile, aga nad on osa riigist ja ei peaks nii elama. hääleõigust laste eest ma ei soovi.

Meelis Atonen
Agnes, see "Kodutunde" näide tuli siiski nn häälte jagamise kontekstis. Keegi ei vaidle, ma loodan, et kõik lapsed on lapsed ja peaksid saama ilusti üles kasvada. Aga kas siis preemiaks veel hääled...ja kellele? See oli minu meelest Kaimari kontekst, mitte soov lapsi mitte aidata...

Ahto Reinaru
Mina pooldan (olles ise 8 lapselisest perest) lisahäälte andmist suurperedele. Piltlikult öeldes ei võimalda suurperede vanemate panus laste kasvatamisse osaleda aktiivselt poliitikas või ronida positsioonidele. Lisahääled avardakski nende võimalust oma hääl kuuldavaks teha.
Muidugi on meil poliitikas ka suhteliselt suurte perede vanemaid (Meelis A, Pakosta vist, Palts, jt), kuid millegipärast arvan, et karjääri suudetakse teha pigem kahe-kolme lapse kõrvalt.
"Kodutunde sigidikud" oli küll väga räigelt öeldud ehk juba valitud sõna kõla reetis ütleja suhtumise lastesse ja paljulapselisusesse. Poliitikutele peaks Kodutunde saate vaatamine olema kohustuslik, samuti Puutepunkti vaatamine.

Meelis Atonen
Siin ei käi arutelu selle üle, kes toetab, kes mitte. Pigem selle üle, kas Hvostoviga mittenõustuja on idioot või ikka inimene...
Meeldib: 1

Aleks Jorro
Aga annaks siis mitte n häält, vaid kasvõi ühe häälegi. Mõlemale vanemale. See hoiaks häältejagamise vaidlused ära ning saaks arutada idee sisu üle. Lisaks võiks muidugi arutada ka selle üle, et iga eluaasta kohta 1 hääl jne..
Meeldib: 2

Aleks Jorro
Ahto, Kodutunde sigudik ei ole iga paljulapselise pere liige vaid pigem näiteks sellises olukirjelduses elav:
"Brigitta elab justkui keset lahinguvälja, kus on lõhkenud mänguasjade, voodite ja riietega täidetud pomm.
Kaks väikest toakest sarnanevad urgudega. Liikumiseks on kitsad käimisrajad. Üle toa jookseb pesunöör, selle all keedetakse, süüakse, magatakse. Lapsed õpivad patjadel."
Vaesus ei ole räpasuse ega labasuse vabanduseks...
Meeldib: 3

Ahto Reinaru
Aleks, ma olin lugenud seda lugu varem. Aineline vaesus ei ole paljude asjade vabanduseks nagu rikkuski, see on eraldi teema.
Sõna "sigija" muutus telefonimängu tulemusena "sigudikuks" (nooreks seaks ehk põrsaks). Aitasin minagi sellele kaasa, kasutades ekslikult vahepeal Agnes Kuusi poolt poolt nimetatud variatsiooni "sigidik".|-(
Ka "Kodutunde sigija" on halvakõlaliselt öeldud. Ma ei arva ka, et peaks oma oponente või teisitimõtlejaid idiootideks või värdjateks nimetama.

Kaimar Ilves
Tulles tagasi teemapüstituse algstaadiumisse oli ikka teemaks "hääled"!
Et oleks esindatud kõik huvigrupid, et kas lisahääli saavad kunagi ka auto- ja majaomanikud?
Argo jutt on hea:
http://arvamus.postimees.ee/...
Tsitaat: "Demokraatlik riik ei saa olla mingi börsifirma, kus asju otsustab see, kelle käes on rohkem aktsiaid. Riik on ühtmoodi kõigi asi, kes soovivad seda oma asjana näha. Eeliste loomine ükskõik kui hea eesmärgi nimel viib suhteliselt ruttu välja sellesse Orwelli maailma, kus kõik on võrdsed, aga mõned on võrdsemad."
Meil tahetakse lapsi justkui aktsiaks muuta ja sellega mina ei saa nõustuda :(
Hvostov las viljeleb oma stiili, arvaku, et kirjutab idiootidele, kui keegi tema arvamusega nõus pole ja eks igaüks loeb kõikjalt välja ka seda, mida ta välja lugeda soovib nagu ka siinsest teemast asju tõlgendada on soovitud! :(
Meeldib: 2

Tanel Juhansoo
Jah, tundub, et Hvostovil oleks targem edaspidi piirduda lihtlausetega ja püsida ühes artiklis kindlalt ühe teema juures ilma vähimagi kõrvalepõiketa. Kuigi ma kahtlen, kas enamus Ekspressi lugejatest sooviksid seal näha selliseid "Mõmmi aabitsa" tasemel lugusid.

Meelis Atonen
Ma tänase solvumise eest ka ei ole nõus maksma.

Ahto Reinaru
Kaimar, mulle jäi segaseks, keda Sina esindad, kas ajakirjanikku "ma pean sellel nädalal kindlasti midagi juhtkirjaks kirjutama ja parem on, kui see võimalikult palju vastakaid arvamusi tekitab" või iseennast? Mina esindan selles küsimuses - rohkem hääli suurperedele - iseennast ja suurperede huve.
Kas meie riik on AS? Kas AS on halb või hea? AS võib vabalt olla riigi kujundiks, kui aktsiateks on valijate hääled _päriselt_. Alustame mõtteviisi muutusest, et ka üks või mõni protsent esindatust peab kajastuma esinduskogudes. Kujuteldavas riigi AS-is pole eesmärgiks kasum, vaid kodanike heaolu. Millega seda mõõta? Sellega, et kodanikud tahavad sellel maal elada, ennast teostada, järeltulijaid saada ja on õnnelikud seda tehes.
Kui tahame toetada suuri peresid (ärgem alahinnakem emasid) ja järelkasvu, siis on okei kui selles kontekstis mõtleme riigist kui aktsiaseltsist. Mida rohkem hingi perekonnas ja kogukonnas, seda suurem sõnaõigus. Kui me igas valimistsüklis jääme 60 000 hingega miinusesse, siis oleks vaja muutust, mis toetaks järelkasvu. Kõik ideed peavad olema laual ja kui mõni neist on julgem (lastele häälte andmine), siis äkki pole vaja neid kohe alla taguda stiilis ega me Kodutunde sigijatele hääli anna. Mõelgem suuremalt.