Kultuurilooliselt kõige tähtsamaks võib alanud aastal kujuneda aga Eesti Kirjanduse Sihtasutuse otsus anda välja Dante Alighieri “Põrgu”. “Jumaliku komöödia” esimesest osast on küll eesti keeles varem katkendeid ilmunud, kuid nüüd jõuab Harald Rajametsa tõlkes ja Ülar Ploomi kommentaaridega terviktekst esimest korda eesti lugejani. “Jumalik komöödia” ise sai valmis ligemale 700 aastat tagasi.

Klassikast lubab Verb Franz Kafka kirju aastatest 1902–1924. Sellega peaks Kafka astuma nende maailmakirjanduse nimede sekka, kelle looming on eesti keeles tervikuna kättesaadav. Veel on Verbil plaanis avaldada ETV kultuurisaate “OP!” juhi Jim Ashilevi debüütromaan ning jätkata ka Eesti luule kirjastamist.

Varrak annab Avatud Eesti Raamatu sarjas välja Denis Diderot’ “Filosoofilised dialoogid”. Lisaks toob kirjastus siinse lugejani Philip Rothi “Ameerika pastoraali”, William Boydi “Tavalised äikesed”, Kazuo Ishiguro viiest loost koosneva kogumiku “Nokturnid” ja palju muud tänapäeva väliskirjandusest. Nii ei jäta ulmesõbrast Krista Kaera juhitav kirjastus unarusse ka seda suunda. Eesti keeles teeb debüüdi kultusautor China Mieville romaaniga “Linn ja linn”, samuti jätkab Varrak Lois McMaster Bujoldi Vorkosigani sarjaga, milles järgmisena ilmub “Vori mäng”.

Suure tähelepanu osaliseks on juba saanud sügisel Prantsusmaal ilma teinud Eesti päritolu prantsuse kirjaniku Katrina Kalda “Eesti romaan”, mille kirjastus Varrak avaldab peagi eesti keeles. Samalt kirjastuselt on oodata ka järgmist Indrek Hargla keskaegset mõrvalugu, selleks on “Apteeker Melchior ja timuka tütar”. Veebruaris-märtsis peaks jõudma poelettidele ka Tiit Aleksejevi ristisõja-romaani “Palveränd” teine osa.

Pegasusel on eesti kirjanduse osas varrukas aga tõeline trump: nimelt avaldab kirjastus ühe seni ilmumata Raimond Kaugveri käsikirja “Võõra mõõga teenistuses”, mis oli 1959. aasta romaanivõistluse üks võidutöid, kuid selle avaldamine keelati ära ja käsikiri jäi ;ootama paremaid aegu.

EKSA lubab Peeter Sauteri jutukogu ning väsimatu Kalle ;Käsperi “Buridanide” kuuendat köidet. Just eesti kirjandusele spetsialiseerunud Tuum toob välja 2007. aastal Verbis debüteerinud, romaanivõistlusel morbiidse “Niguliste õpilastega” teise koha saanud Olle ;Lauli teise teose. PetronePrint on aga välja kuulutanud Dagmar ;Lambi uue raamatu, lühijuttude kogumiku “Naistest, lihtsalt”, mis ilmub aprillis. ;Loomulikult jätkub ka elulooraamatute avaldamine: nii annab näiteks kirjastus Kunst välja Henn ;Põlluaasa “Lennart Meri Kadri;oru-aastad”.