“Tõelise mehe tee”

“Vaimne teejuht naiste, töö ja seksuaalse ihaga

toimetulekuks”. Tõlkinud Triinu Lööve.

Pilgrim, 2007. 168 lk.


Ohtlik ja karm teos. Daamid, kui teie abikaasa täidab kodus turvalise diivanipadja rolli, siis peitke see raamat tema eest ära. Kodustatud mehele võib “Tõelise mehe teed” lugedes hakata tunduma, et kõik polegi veel kadunud, et temaski võib alles olla kübeke maailma päästmise missiooni, mille järgimine annaks talle tagasi ammu kadunud elu mõtte, maitse ja värvi. Päästaks kastratsioonist.


Sõdi, päästa inimkond, võta rajalt maha kõik naised, keda tahad, ja armasta seda maailma, kus sa möllad! Maailma võrdkuju on naine. Sa ei pea seda stiihiat analüüsima, lihtsalt tee nad (maailm ja naised) oma armastusega õnnelikuks. Umbes sellistest väga inspireerivatest üleskutsetest koosneb see raamat. Teost võiks pidada 21. sajandi macho-piibliks. Ei mingeid õpetussõnu selle kohta, kuidas teenida palju raha, kuidas pugeda edasi karjääriredelil või olla hea isa. Eriti põlastusväärsed aksessuaarid tõelise mehe teel on õlu ja televiisor, sest need kastreerivad hullemini kui hädaldav naine ja mõttetu töökoht.


Samavõrra on see teos ohtlik ka naistele. Olles siit kaante vahelt omandanud meeste kõige ürgsemad ihad, mis pole kuhugi kadunud, võib hea naine õppida neid käsitlema. Ehk isegi meestest aru saama.