Droogi seekordseks üllatuskohaks, nagu juba öeldud, on üks kohutav ühe-tärni- hotell Milano kesklinnas. Hoone on 60ndate ehitis, mis meenutab veidi meie nõukogudeaegseid ühiselamuid. Uskumatu, et Milanos, kus võiks arvata olevat ainult ajaloohõngulisi maju, selline üldse leidub.
Hotellil on hästi väike, paari ruutmeetri suurune fuajee. Seetõttu oli messi ajal ukse ees pidev järjekord. Kõik tahtsid näha Droogi seekordset üllatusnäitust. Droogi ideeks ei olnud muuta hoone sisekujundust kaunimaks, vaid teha isikupäratust hotellist põneva disaini ja väheste vahenditega meeldejääv koht.
Selle idee autoriks on tegelikult neljane grupp, kuhu kuulub ka noor Eesti disainer Tarmo Piirmets. “Kui Droog Disain valis meie töö Milano messile, siis mõtlesin, et nüüd võin disainimise ära lõpetada – see oli kohutavalt suur tunnustus. Minule tähendas see nagu elutööga mahasaamist,” räägib äsja Hollandi Design Academy magistrantuuri lõpetanud Tarmo Piirmets. “Kui oled Hollandis, siis tundub, nagu Droog Design oleks kõik.”
Hotel Droogi idee pärineb ühest pisikesest Pariisi hotellist, mille nimi on Ideal. Kord ööbinud Tarmo ja teised tema koolikaaslased selles hotellis, mis vastupidiselt nimele oli ideaalist kaugel. Siis tekkinud neil igasuguseid naljakaid ideid, kuidas sellest kohast saaks teha ainulaadse ja mõnusa hotelli. Hiljem neid mõtteid edasi arendades kujuneski välja kursusetöö, mille nimeks sai “Hotel Ideal”. Autoriteks Tarmo Piirmets, Han Koning, Jet Vervest ja Louise Maniette.
Et Droog Designi kuraatorid  on ühtlasti ka Design Academy õppejõud, siis nad saavad andekamate koolitööde hulgast valida oma projektide jaoks materjali. Enne igat projekti konsulteerib Droog kümnekonna nimeka disaineriga ning palub neist igaühel teha kümmekond ettepanekut. Disainerid on väga huvitatud Droogi projektides osalemisest. Seetõttu on Droogil valikuvõimalus väga suur. Seekord aga valis Droog paljude disainerite ja akadeemia magistrantide seast välja projekti “Hotel Ideal”. Messile minekuks andsid nad tööle uue nime “Hotel Droog”.
“Meilt võeti kontseptsioon ja paar eseme ideed. Lisaks meie asjadele tellis Droog töid veel Hollandi, Hispaania, Kanada ja Itaalia disaineritelt,” räägib Piirmets.
“Arvasin, et meie kursusetöö on üks osa kogu projektist, millega Droog Design selle aasta Milano messil tegeleb. Hiljem selgus, et see ongi nende peaväljapanek.”

““Hotel Droog” koosneb mitmetest väikestest, praktiliselt märkamatutest, meelelahutuslikest “täiendustest” nüüdisaegsele hotellile,” selgitab kontseptsiooni sisu Tarmo Piirmets.
Disainiideedest pälvis kõige suurema tähelepanu tualettruumi seinale projitseeritud küüriv koristajatädi, kes tegi järjepanu üht ja sama pesemisliigutust.
“Mõte on selles, et inimesed hakkaksid seda vaest koristajatädi vaadates rohkem puhtust hoidma,” kommenteerib Tarmo. Tõepoolest, see toiming oli väga veenev ja hingeminev. Autor oli teinud video akadeemia baaridaamist, hea väljanägemisega 60ndates naisest, kellel palus teha ühte küürimisliigutust. Arvuti abil sai sellest seinale projitseeritav hommikust õhtuni küüriv koristajatädi.
Trepist üles minnes hakkas silma teine idee. Igale trepiastmele oli liimitud kleeps, kuhu peale oli märgitud, mitu kalorit inimene igale trepiastmele tõustes kaotab.
Hotellitoa seintel olid rõivakujulised kleepsud, märkimaks kohti, kuhu võib riputada oma riided. Nii saab hotellikülastaja teha isikupäratu ruumi omaseks ja hubaseks.
Ruumi kaunistamiseks ja ühtlasi ka paremaks valgustamiseks tegi üks disainer kleepsuga lambid. Selliseid lampe saab kleepida kuhu vaja ja kuhu meeldib. Väga praktilised on kuulikindlad magamiskotid.
Veel üks näide: tualettruumi veepaak meenutab joogiveepudelit. Nupule vajutades on näha, kuidas korraga tõmmatakse alla ühe inimese paari nädala jagu joogivett. Eks selline kole pilt raiskamisest sööbi mällu ja pane raskesti järele mõtlema.

Droog Designi asutajaiks ja vedajaiks on kaks disainimaailmas tuntud nime – Gijs Bakker ja Renny Ramakers. Gijs on kunstnik-disainer-juveliir-professor. Renny – kunstiajaloolane ja kriitik, kellel on väga head suhted paljude maailma kunstimuuseumidega. Kunagi disainis Gijs ka ise, nüüd, koos Rennyga, tegelevad nad huvitavate disainiprojektide genereerimise ja andekate disainerite otsimisega. Algul otsisid nad disainereid peamiselt Hollandist, praegu üle kogu maailma. Väljavalitud disaineritele otsivad nad konkreetseid väljundeid – näitusi ja firmadega seotud projekte. Nende klientideks on sellised kuulsad firmad nagu moetemplid Giorgio Armani, Levis, Shisheido, keraamikafirma Rosenthal, Paramount hotel New Yorgis, disainipood MoMa ja paljud teised.
Lisaks sellele tellivad nad oma kollektsiooni jaoks töid, mida tehakse hästi väikestes kogustes ja mida saab osta vaid üksikutest kohtadest (New Yorgi Moodsa Kunsti Muuseumi kingituste letist ja nüüd ka Hollandis nende oma väiksest poest). Nende kaubamärgi tooteid iseloomustab eksperimentaalne iseloom.
Nagu juba öeldud, on Gijs Bakker ja Renny Ramakers õppejõud ka Hollandi Eindhoveni Design Academys, kus nad on kogu magistrikursuse ideoloogia väljatöötajad ning juhid. Design Academy ideoloogia on õpetada disainima säästlikult. Lähtutakse sellest, et maailmas on vähe ressursse, aga tohutult palju asju. Kui luua midagi uut, siis peab kaalutlema, mida ja milleks, kas ei saaks taaskasutada vanu materjale, võibolla hoopiski modifitseerida olemasolevaid asju! Tulemuseks oleks toota vähem, aga ainulaadsemaid ja mõtestatumaid esemeid.
“Hollandi disainimaailmas ei pääse nii või teisiti tegutsema kokku puutumata Gijs Bakkeri ja Renny Ramakersiga,” räägib Tarmo Piirmets. “Nad on igasugustes komisjonides, mis hindavad aasta parimat disaini, ja kõikvõimalikes disainifirmade juhatustes.”
Bakker ja Ramakers ei pea tähtsaks disaini esteetikat, vaid eelkõige just uusi töötavaid ideid.
Droog Design on nagu unelm parimast sõbrast – vaimukas, intelligentne, säästlik ja usaldusväärne.

Tarmo Piirmets
Sündinud 22. detsembril 1974
Haridus
2000–2002 Design Academy Eindhoven, 3i Masters
1993–1997 Eesti Kunstiakadeemia Sisearhitektuuri osakond, BA
1990–1993 Tallinna Reaalkool

Töökogemus
1997–2000 Pille Lausmäe SAB
sisearhitekt
Preemiad
Eesti Kultuurkapitali Arhitektuuri Sihtkapitali aastapreemia 2000,
baar-köök-klubi Spirit, Tallinn;
Eesti Kultuurkapitali Arhitektuuri Sihtkapitali aastapreemia 1998,
mööblikauplus Inspira, Tallinn
Töögrupp koos Toomas Korbi ja Pille Lausmäega

Valik töödest
2002 Avalike ruumide kujundus korruselamule; Amsterdam
Koostöö arh. bürooga Diener & Diener ja Studio Wim de Vos
“Hotel Droog”
Üldkontseptsioon Droog Designi väljapanekule Milano 2002 mööblimessil
1999–2001 Apteek Lemon kaubamajas; klubi Spirit; kohvik Robert’s Coffee; kiirtoidurestoran Paprika; Microlinki kontor; Thulema salong Tallinnas ning
pank ja büroohoone Pärnus, Hommiku t 1