Mis siin peal on: Jimi Hendrixi ja bändi (trummil Mitch Mitchell ja Hendrixi vähem tuntud bassist Billy Cox) ligi kahetunnine etteaste Isle of Wighti festivalil, augustis aastal 1970 ehk mõned nädalad enne Hendrixi surma.

Festivalil filmis õnneks festivalist filmi Oscariga pärjatud dokumentalist Murray Lerner, seeläbi on varasalvest üles kaevatud Hendrixi-sett ja nüüd sünkroonselt CD-albumiga DVDsse pressitud.

Boonusmaterjalid: Igavene hunnik. Lerneri dokumentaaliks korjatud materjali on siin rohkemgi ekspluateeritud – nelja lugu võid vaadata eri kaameratest ülesvõetuna, näeb ka lava taha ning kuuleb intervjuusid reþissööri, mänedþeride, asjaajajatega ja bändikaaslastega, kelle jutust muide selgub, et “Foxey Lady” ajal visatud spagaadiga purunesid Jimi püksid.

Saad sirvida diskograafiat, pudi-padi ning Kitarristi enese käega sirgeldatud plaani “Kuidas üles leida festivalipaik”.  

On ka hea: Nojah. Hendrixi ja tema lõdva lavaloleku imetlemine on kui jumaluse vaatamine. Ja alati, kui ta puudutab esimest korda kitarrikeeli, mõjub see kui kutse reisile elektri hingemaailma. 9

Björk
“Vespertine Live at Royal Opera House”
(One Little Indian)

Mis siin peal: Björki viimase albumi kontserttuuri õhtu Londonis,  sametihõnguses ja majesteetlikus Royal Opera House’is. P>

Alexander McQueeni joonistatud kostüümides Björk, Simon Lee orkester, elektroonika-duo Matmos, harfist Zeena Parkins ja spetsiaalselt live-reisiks komplekteeritud eskimotaride laulukoor hõljuvad läbi albumi “Vespertine”. Nad muudavad vespertiinsemaks ka Björki varasemat materjali – albumilt “Post”, artisti esimene soolohitt “Human Behaviour” jne. 

Boonusmaterjal: Intervjuud kõigi just nimetatud osalistega, kes valgustavad tuuriks valmistumise tagamaid. Tänuväärne materjal fanaatikutele ja musiologistidele.

On ka hea: Väga. Siin juhtub sama mis suurepärasel “Vespertine”-albumil, kuid detailid on tugevamad ja kõik see toimub justkui su peopesal. See = segunevad ürgne ja pärimuslik (laulukoor), kosmiline (Matmose urgitsemised aparatuuris ja mõni nende väga sci-fi välimusega instrument), minimalism (helisid tekitatakse siin ka juustega ning kivikillustikul astudes), klassika tõsidus (viiulimassiivid ja harf) ja nendega serveeritakse meile Björki tasaselt kasvavaid ning jõnklikult keerlevaid meloodiaid. Tõeliselt ilus ja eriline perfoormants. 9

Eminem
“Eminem presents The Slim Shady Show”
(Universal)

Mis siin peal: Multifilmid. Eminemi meelelahutusvabrikus toodetud joonis­film, kus seiklevad Slim Shady, Marshall Mathers ja gängitäis esimese jüngreid. Ükski telekanal pole seda sarja programmi võtnud ja seni on see linastunud Eminemi kontsertide soojendus- ja vahepaladena.

Tee peal mõnitavad, vigastavad ja tapavad nad kõiki teisi teismelise Ameerika südamesõpru: DiCaprio, Aguliera, N*Sync, Ozzy, Matt Damon ja South Park. Just South Parki-stiilis humoor on siia kopeeritud ja mitu korda rämedamaks.  

Boonusmaterjalid: “Kuidas me seda tegime” ja üks episood, mida nad nimetavad “kadunuks” (st ei tundunud ka autoritele endale naljakas).

On ka hea: Ei, sellepärast, et see plärtsuv, Agulierasid õhku laskev ja mustemast must huumor ei ole naljakas. Või nagu toote produtsent materjali kohta ütleb: “Kahju, kui see fännidel nägemata jääks. The rest of the world doesn’t give a fuck”. Ilmselt ei anna “fucki” ka paljud fännid. Eminemi DVDd otsides, valige parem “The Eminem Show” või “All Access Europe”. 3