Winny Puhh saatis nüüd netiavarustesse sportlaste galaõhtul esmaesitletud tüki „A kes tu nii?”. See on ansambli EV100 kingitus ja kaaskirjas uuele teosele ütlevad winnyd: „Proovige end sellel aastal veidi paremini tunda ja ärge iga väikest asja südamesse võtke ja hingepõhjani solvuge.”

Art-poppar Lepatriinu valmistub debüütalbumi väljaandmiseks lauluga „Little lie”. Loo kirjutas kireva iseloomuga neiu ise, stuudios aitasid teda produktsiooni poolelt ja instrumentide sisse mängimisel Martti Tamm ja Uku Kübar.

Rokenrolltrio Dead Furies paneb viljakalt. Eelmise aasta alguses ilmus neil esikalbum, nüüd veebruaris juba järgmine. Albumit „Rock City a Go Go” soojendavad nad singliga „Take a Chance With Me”, mis ei kostu olevat ABBA cover.

Luuletaja-kalduvustega noorräppar EiK lükkas välja soulful-mõtiskluse „Annahetk”. Refräänis vokaalil Mattias Tirma, biidi valmistas Lauri Täht, hinnatud DJ ja produtsent.

Indiorkestris Ouuu tegutsevad Hyrr Innokent Vainola ja Rahel Ollisaar peavad suure bändi kõrval duot Rake. Mänedžeri sõnul viljeleb nimetatu soul-poppi. Ja nende uus lugu „Fall Free” ongi tõesti soulpop!

Eelmisel suvel esile kerkinud indibänd Steps to Synapse on samuti juba midagi juurde küpsetamas. Vähemalt pala „Fire” on valmis ja kuulda.

Viimase noortebändide turniiri kangelane duo Rainer Ild andis välja uue loo „Open You Up” ka füüsiliselt. Banaani peal. Jah, banaani. Kleepisid banaanidele kleepekaid QR-koodiga, mida pildistades su telos kohe nende uus lugu mängima hakkab, ja jagasid neid banaane linna peal.

Rahvusvahelise kaaluga sündmus on see, et Tommy Cashilt ilmus värsket muusikat. „Pussy Money Weed” on tähelepanuväärne sündmus Eesti muusika käekäigu asjus üldismalti – uue Cashi on välja andnud Londoni nii-moodne-et-valus-on plaadifirma PC Music ja loo on produtseerinud sama plaadifirma boss, omanik ja staar A.G. Cook. Vapšee.

Ja kõige populaarsem ansambel Eesti vabariigis, 5MIINUST on nüüd Spotifysse toonud ka aasta esimestel päevadel videona teele lükatud paukumise „Võlg”.

Kus teevad kaasa 372 ja Tigran.
Tigranile on see juba teine featuringimine aasta 2018 sees. Mõni nädal tagasi ärples ta duo Hoaxi uues palas.

Nagu sel nädalal suuri ja tähtsaid reliise vähe oleks, andsid veel täna (reedel 26. jaanuaril) kaks giganti uued lood välja.

Jüri Pootsmann paiskas uue loo letti - „Vihmapiisad päikest täis” on valminud taas koostöös produtsent Sten Sheripoviga, kellega Jüri valmistas ka oma esimese EP ja kauamängiva „Täna”.

Ja siis veel uus NOËP! Aasta 2017 digitabelites number üks Eesti loo autor liigub vaikselt EP suunas ja on enne seda tilgutanud välja pala „New Heightsi”, mille on Andres Kõpper alias NOËP kirjutanud koos väljamaalastega (Alexander Pauwels, Louisa Bücheler ja Lennard Jumpa) ning mida esitles eile Eesti Muusikaauhindadel, astudes NOËPina esimest korda lavale koos bändiga.

Lugusid võite leida kõikidest peamistest digikanalitest. Eesti Ekspressi kontol Spotifys on valmis aga playlist Uued Eesti lood, kus nad kõik juba kenasti koos. Ja jäävad sinna vähemalt kuuks ajaks. Ja uusi Eesti lugusid lisame sinna samuti jooksvalt. Kui huvi on, siis tasub sappa võtta.