õudusunenägu kaardi kohal

Koju jõudnud, võtan ette Iisraeli kaardi ja lasen endale veel kord (umbes kümnes) seletada, kus on Palestiina territooriumid. Need alad on märgitud helepruuniga. Juudi asundused, ka Hebronis, on märgitud kollasega. Nähtu kipub mul üle mõistuse käima – püüan kujutleda seda olukorda koduse Eesti kaardile.

Idas, põhjas ja lõunas on x-raabia riigid. Kõige laiemas kohas on idast läände, see tähendab mereni, umbes 135 kilomeetrit. Keskel, liinil Tallinn-Paide-Tartu, on x-tiinlaste territooriumid. Siin-seal x-tiina territooriumide ümber on eestlaste asundused. Asundused on ümbritsetud traataedadega, kõik täiskasvanud elanikud asundustes on relvastatud ja käivad regulaarselt omakaitse patrullis, sest Eesti Vabariigi sõjavägi neid ei kaitse – mõjukas vasakpoolne erakond tahaks eestlased asundustest üldse välja ajada. Omakaitse on vajalik, sest x-tiinlased varastavad asundustest kariloomi, tehnikat, tulevad vargsi majadesse.
X-tiinlased on sisuliselt x-raablased, kuid ümbritsevad x-raabia riigid ei taha neid oma territooriumile, sest neil on kalduvus sealsete valitsuste vastu ülestõuse ja terroriakte korraldada. Selle asemel innustavad nad x-tiinlasi võitlema Eesti Vabariigiga. X-tiinlasi toetavad rahaliselt Euroliit ja x-raabia riigid, toetussummad lähevad suuremas osas kohalike pealike armeekeste ülalpidamisele ja relvadele. Muidugi ka neile kenadele villadele, mida siin-seal x-tiina territooriumidel leida võib. Vaeste töötute lasterikaste x-tiinlasteni ei jõua abirahast suurt midagi. Eesti agressorid ja sõjardid on selles süüdi – leiavad x-tiinlaste juhid ja keelduvad tunnustamast Eesti Vabariiki. Iga päev lendab Kirde-Eestist (x-sektorist) ja lõunast, Läti territooriumilt, mida Läti valitsus ei kontrolli, Eesti poolele rakette. Praegu x-tiinlastele kättesaadavate rakketide lennuulatus on 5–12 kilomeetrit, uuematel kuni 20 kilomeetrit. Viru Keskus on tavapärane x-tiina enesetaputerroristide sihtmärk. Aga paar aastat tagasi lasi üks selline enesetapja end õhku Coca-Cola Plazas, ja hukkus suur hulk kooliõpilasi, sest vaheaeg oli just alanud. Aeg-ajalt tungib Eesti sõjavägi x-tiina territooriumile, sest eesti rahvas ei talu enam, et mitte midagi ei tehta. Sellest tõuseb kogu maailmas kohutav kisa, ja siis otsustab valitsus likvideerida mõned eesti asundused Järvamaal – jälle sõjaväe abil. Aga üldjoontes on olukord hetkel suhteliselt rahulik, sest x-tiinlaste rühmitused tulistavad parasjagu teineteist, kuna ei suuda omavalitsusorganite moodustamises kokku leppida. Mingi hinna eest ei annaks ma sellistel asjaoludel keset Maarjamaad paiknevaid territooriume x-tiina omavalitsuse kontrolli alla, mõtlen endamisi – see tähendaks enesetappu.
Mida juudid või araablased peaks oma “palavalt armastatud onupoegadega” ette võtma, seda ei mõista ma endiselt. Olen kiiganud vaid ühelt poolt.