Oma isiku avalikustamist Hypnobooster oluliseks ei pea ning oodata pole talt ei kontserte ega muid etteasteid – millest on natuke kahju, sest tegevkunstnik, kellelt Hypnoboosteri piltide kohta eksperthinnangut küsisin, kinnitas, et tema pole juba aastaid näinud sellise Eesti kunstniku töid, kellega tahaks kohe koos näituse teha.

Hypnoboosteri määratlust trotsivas stiilis seinamaalid on allusiooni- ja sümbolitihedad, väga mängulised. Sama võib öelda ta muusika kohta. Mida peab kunstnik ise oma heli- ja kujutava kunsti ühisosaks? “Meeleolu,” tuleb kõhklematu vastus.

Hypnoboosteri teosed on nagu unenäos kuuldud anekdootide puändid, mis panevad muigama ka siis, kui süžee ei koida. Karikatuuri tarbekunstiga ühendav seinalamp “Kaks jänest ja porgand” sobib selle meeleolu näitlikustamiseks sama hästi kui ilmutuslik šabloongrafiito “Better life this way” – mõlemad on lõbusad, ent annavad samas aimata sügavamaid allhoovusi. Samamoodi võib iseloomustada helindeid nagu “Istutame mõtteid” või “Because it’s spooky”.

Kõigepealt mängis Hypnobooster aastaid pilli enam-vähem edukates koosseisudes, mille stilistilised piirid talle aga ühel päeval ahtaks ning loomingulised eesmärgid võõraks jäid. Lahkunud bändidest, pühendus ta muusikalistele eneseotsingutele, mis hakkasid aga autorit ennast rahuldavaid vilju kandma alles siis, kui ta oli endas avastanud ka multidistsiplinaarse kujutava kunstniku.

“Mul puudus enesedistsipliin ja tulemus kannatas, kuni umbes aasta eest hakkasin kuulda võtma heade inimeste soovitusi,” selgitab Hypnobooster. “Sõbranna, kellega olime arutanud, kuidas mina maailma läbi värvide näen, palus oma kodu seinale maalida ühe loomakese ja läks ise reisile. Helistasin talle, et mul jääb ühest seinast väheks, vaja oleks viit – ja maalisin terve ta korteri täis.”

Sellest ajast peale pole Hypnobooster tagasi vaadanud. Piltide iseäralik toon ja ulakas sisu on trüginud luba küsimata muusikasse, osa Hypnoboosteri loomingust luba küsimata hoonete seintele.

“Ma ei taha kritiseerida,” rõhutab Hypnobooster, kui küsin, kas ilmakuulus anonüümne seinakunstnik Banksy on talle eeskujuks sotsiaalkriitilise sisu osas. “Paljud virisevad, et see või too on kehvasti, aga – tehku ise paremini,” muigab ta. “Mina hoian suu kinni ja lihtsalt teen.”

Hypnoboosteri loomingut kohtab veebis aadressil http://hypnobooster.com; kooskõlastamata kujul avalikus ruumis ja kooskõlastatud kujul tellija pinnal, kui suudate ta üles leida. Muusikat koondav esikalbum muutub kättesaadavaks 2011. aastal.
Kaks jänest ja porgand: Kihiline anekdoot seinalambi kujul. (Hypnobooster)

Hypnobooster

(vanus ebaoluline)

Amet: ilmaruumi disainer nii helis kui pildis.

Senine tipptegu: hypnobooster.com.

2011 eesmärk: jätkata eesmärgistatud loomeprotsesse inimmeelte ergastamiseks, emotsioonide transformeerimiseks, võimaluste realiseerimiseks.