Hiljuti ilmunud Rec & Rapresenti album "Isiklikult" tekitas furoori esimese biifi (inimkeeles: tüliõun, sõnasõda) korraldamisega. Loos "Disstsipliin: Ussisõnad" ei kasuta mustamäelased kohalike räpilegendide aadressil just kõige lugupidavamaid riime. Vastulaksu vana kooli tähtede eest andis MC Tommyboy – eriliselt ähvardavalt sõnastatud looga "Veebibeebi" (http://www.ehh.ee/kaarel/veebibeebi/). Tänaseks – nagu räägivad Rec ja Rapresent – on tüliõun õnneks maetud.

Teid on süüdistatud selles, et katsute tuntust koguda vana kooli räpptähtede solvamisega. Rääkige nüüd ausalt: miks tegite loo "Disstsipliin: Ussisõnad"?

Ausalt? See oli meiepoolne enesekaitse pärast mitmeid alusetuid süüdistusi ja alandusi Eesti räpireliiside peal. Konkreetsemalt Tommyboy read Cool D plaadil loos "Mind ei huvita", samuti nii mõnedki riimid Noizmakazi albumil, mis sisaldasid pilkeid Reci põriseva R-i kohta. Tänaseks on see probleem lahendatud – pooled on omavahel vestelnud ning kompromissile jõudnud. Kahju ainult, et meie osapool alles pärast selle loo avaldamist ära kuulati.

Kas te võtate omaks, et teie olete üks põhjus, miks on käibele tulnud fraas "nohikute räpp"?

Seda kuuleme esimest korda – meid on küll mingitel segastel asjaoludel netiräppariteks kutsutud (mis väga tõenäoliselt ka jätkub), kuid termin "nohikuteräpp" tundub enam-vähem sama alusetu. "Intelligence can be very entertaining," nagu ütles räpipioneer KRS-One.

Rec käib küll matemaatika ja füüsika olümpiaadidel, kuid sellel pole nohiklikkuse ega räpiga midagi pistmist. Ma tean, et on üks crew 7Hz, kus kaasalööjad, Onu Albert ja Aatomik, on omaks võtnud, et nad teevad tõelist "nohikuräppi". Seal räpitaksegi arvutitest ja matemaatikast. Aa, okei, "hipiräpparid" on küll öeldud – ilmselt sellepärast, et me oleme loodussõbralikud inimesed.

Teie lugu "Queen City" räägib Mustamäest, eks – miks ta poolenisti inglise ja hispaania keeles on? Kas Mustamäel on palju võõrkeelseid?

Tegemist on järjega loole "Blackhill Dynasty", mis valmis aastal 2002 koos Naya Gaziga ja mille temaatikaks oligi Mustamäe ja siin elamine. Kuna põhi oli Hispaania muusikale omaste käikudega, siis otsustasime refräänis hispaania keelt kasutada – kõlas meie jaoks huvitavalt ja teistmoodi. "Queen City" on järg sellele loole. Väide, et Eestimaal tuleb teha ainult eestikeelset muusikat, on artisti loomingu piiramine ja sahtlisse surumine.

Loos "Superstaaridele" on sõnad "ma usaldan Jumalat" – mida tähendab Jumala usaldamine?

Rapresent: Tõnis Mägi küsis meilt ka, et kas oleme kristlased, kui ta "Allikat" (Tõnis Mägit sämpliv pala R & R debüüdilt – Toim.) kuulis. Aga ei – me ei poolda organiseeritud religioone, pigem oleme spirituaalselt meelestatud ja avatud kõrgematele nähtustele ja energiatele, mis meie ümber iga päev toimivad. "Ma usaldan Jumalat" tähendab, et Jumal on loomulik osa minu elust. Ma tean, et ta saadab mind minu teel ning et olen osa temast. Meievaheline koostöö toimib suurepäraselt – tema kink minule on elu ning minu kink temale on see, mis ma oma eluga peale hakkan.

Rec: Ma ei usu isikulisse jumalasse, kuid ma ei välista ka, et kõrgemaid jõude ei võiks olemas olla.