“Visual Karma (Body, Mind & Soul)”

(Century Media)


Olid ajad, mil videotoodete väljaandmine oli jõukohane vaid väga rentaablitele artistidele. Praegusel digiajastul seevastu on turg üle ujutatud kõiksuguste ansamblite käsikaameraga veidra nurga alt üles võetud, väriseva pildi ja moonutatud heliga “superägedate eksklusiivkontsertidega”. Käesolev pole küll päris see juhtum, aga ilmse säästueelarvega on see DVD, kuhu on kokku pakitud kaks kontsertesinemist, neli viimase plaadi videot ning mõttetut huina-muinat nn boonusmaterjalide kujul, valminud küll.


Kontsertidest pikem on üles võetud Saksamaa kuulsal Wacken-festivalil keset päeva, mil pooltel pealtvaatajatest on pohmakas ja teised veel magavad, ning teine kusagil korraliku lavavalgustuseta kuuris. Saab oluliselt paremini, ning kui võtta kõrvale kas või Nightwishi “End of An Era”, siis on vahe ikka tohutu.


Produktsioonist polegi tegelikult midagi kasu, kui show on lihtsalt igav. Ansambli kitarristidest jääb mulje, nagu oleks nad lavale kogemata ja vastutahtmist sattunud, Christina Scabbia hääl on üllatavalt nõrk (ja peab endale pidevalt meelde tuletama, et naine, kes seal laulab, ei ole mitte Lea Liitmaa) ning show’ helgemad momendid kuuluvad trummarile ja ansambli teisele, meessoost lauljale, kes teeb ära ka suurema osa publikuga suhtlemisest.
4