“Beautiful Future“

(B-Unique)


Ohoh! Üle 20 aasta vana rokenrollrong Primal Scream müttab üheksandal kauamängival taolise entusiastliku hoo ja kergusega nagu nad oleks 15 aastat nooremad. Nagu nende kummargile pressivas karmanis polekski väsinud peeru etendusi southern rockiga; näib nagu seda raskepärast, poliitilist ja brutaalselt terror-tekno-rock-plaati polekski teinud nemad; justkui nende käesolevale eelnenud plaat olnuks tantsuhipide orgia “Screamadelica“. Mhm, ma räägin, täpipealt sellise heroiinivaba lustiga svingivad siin kitarrid, trummid ja peatumatu tuhinaga gruuv-klaverid.


Siiski. Lugusid ei vaevu nad endiselt muul moel kirjutama kui seda käskisid Jagger & Richards ning Marc Bolan. Lihtsalt produtsentideks on seekord keemiavabu-kaunistusi (viiulid, klaverid, õhk ja joviaalsus) harrastav Björn Yttling (“Young Folks“-ansamblist Peter, Björn and John) ja hõiskava noore briti indi superprodutsent Paul Epworth (Bloc Party, Kate Nash, Futureheads, Babyshambles). Ja et perus-rock tõmmiste kütmine uudisekünnise ületaks, on kindluse huvides kampa meelitatud stonerocki kitarrihärg Josh Homme, kaasalaulvad moeneiud Lykke Li ja Lovefoxx (tema sealt CSS-ist) ning vanaproua Linda Thompson (Fleetwood Maci kaveris “Over & Over“).


Vananemine on glamuurne. Vananemine on lõbus. “Beautiful Future“ on märksa rohkem kui andunud briti publiku umbne südameasi või briti rock-kriitikute lemmik murelaps.
8