Asja ajab rahvusvaheline inimõiguste eest võitlev organisatsioon Amnesty International, mille Eesti üksuse liider on The Flowers of Romance´i kitarrist Roy Strider. Kuna Hiina okupatsiooni tõttu pole Tiibeti olümpiat võimalik korraldada Tiibetis, toimub üritus Indias Dharamsalas, kus elab suuremat sorti Tiibeti kogukond.

Anarhistina tuntud Trubetsky on mõistagi igasuguse vabaduse ja demokraatia poolt, kaasa arvatud Tiibeti vabaduse. „Hiina on ehe näide riigist, mis ei ole inimeste jaoks, vaid kus inimesed on riigi jaoks," ütleb Trubetsky.

„Seal ei hoolitseta selle eest, et lastel oleks hea ja õnnelik elada - kui perre sünnib rohkem kui üks laps, võetakse need vanemate käest ära ja lastakse surnuks nälgida. Selline riik, mis ei hoolitse oma laste eest, võib küll perse kerida."

Trubetsky arvates võiks ka Eesti välispoliitika Hiinas toimuva vastu kõvasti kriitilisem olla - näiteks tunnustada ametlikult Taiwani iseseisvust, mida paljud riigid teha ei julge, kartes et Hiina katkestab diplomaatilised sidemed.