Eesti skaalal superprodutsentide tandem Kisma, kellest üks on ka ehtne popstaar, veeretasid välja uue tüki „Fingertips.

Kisma on Stig Rästa ja Vallo Kikase plahvatustantsuprojekt. Sügisel ilmus neil platvormleibeli NoCopyrightSounds (sama leibel tõukas üles tänaseks laiali läinud trupi Cartoon) lugu „We Are“, mida on tänaseks YouTube’is näpitud üle kahe koma kolme miljoni korra,ja nüüd siis uus tutsakas.

Ehtne EDM-pop-pauk.

Erakordse uudisväärtusega tundub INGERi lugu „Again.

Miks?

No aga kuulake.

Kas tekitab küsimusi?

Kummast soost ta on?

On ta ikka üldse eestlane?

Just-just.

Tundub, et meie loodusest on sirgumas läänelikus võtmes folk-pop-artist. Tervitame seda sündmust!
INGER alustas publikuga suhtlemist YouTube’i kaudu, kus ta avaldas enda sisse lauldud ja naturaalkitarril saadetud kavereid Tom Odelli, Jason Marzi, Ed Sheerani, Shawn Mendesi ja teiste lugudest.

Viimasel sügisel tegi ta ilma noortebändide konkursil ja lugu „Again“ valiti Raadio 2 toimetuse poolt aasta demoks. Sel suurel Aastahiti ettevõtmisel. Nüüd on seesama „Again“ pärisloo läike saanud ja kõigile imestamiseks üleval.

Kohe-kohe annab välja debüütplaadi Tallinna indie-ansambel Holy Motors. Albumi üllitab New Yorgi plaadifirma Wharf Cat Records, sealsamas Brooklynis käis bänd materjali ka salvestamas.

Spotifysse on eelmaitseks lükatud kaks lugu, „I Will Try ja „Signs, ja kui nende kuulmine teis meeldivaid tundeid esile kutsub, siis maksab minna 10. veebruaril Von Krahli, kus Holy Motors plaadi „Slow Sundown” ilmumist kontserdiga tähistab.

David Crosby lugu „Here It’s Almost Sunset ei ole tehniliselt Eesti lugu. David Crosby on ikkagi ameeriklane. Ja legendaarne ameeriklane. Mänginud rokiajaloo jaoks sellistes kolossaalsetes ansmablites nagu The Byrds ja Crosby, Stills, Nash & Young.

Möödunud kevadel kuulsime, et lege Crosby ansambliga on liitunud 29aastane Kuressaares sündinud basskitarrist Mai Agan.

Mai tuuritab koos Crosbyga ja Mai kirjutas koos vanameistriga loo „Here It’s Almost Sunset“, mis ilmus albumil „Sky Trails”. Mai mängib loos bassi, laulab bäkki. Nii et sai lisatud meie „Uute Eesti lugude“ pleilisti Spotifys.

Tehniliselt pole „uus Eesti lugu“ ka Karl Petti „Black Satin. Helilooja, produtsendi, instrumentalisti (ta mängib kitarri Argo Valsi ja Liis Ringi bändides) lugu on Soundcloudis kuulda olnud juba üle aasta, aga Petti lülitas oma muusika nüüd Spotifysse samuti ja olgu see ühe looga esile tõstetud. Ootame talt pikemat materjali, eks ole.

Niisiis.

Kõik ülalnimetatud lood on reas Spotifys kasutaja Eesti Ekspress loodud pleilistis „Uued Eesti lood“, suunduge seda follow'ma, kuid ega muusikat ei ilmu vaid seal.

Alljärgnevalt värsket materjali julgematele muusikakuulajatele.

Florian Wahl tegi Soundcloudis kuuldavaks uue laulu „BBBy, mida ta kirjeldab häshtäägide kaudu kui shithole country’t, avant-twerk’i, amatöörerootikat, reggaeton’i ja nii edasi. Eks ta tõsi ole.

Art-pop-R’n’B’d viljelev Karl Martian üllitas just kihiseva pala „Life Is Strange. Produtsendiks teine noor ja tõusev tegelinski beachie.

Endamisi Salamisi liigub iga uue väljalaskega rütmimuusikast kaugemale. Või siis trummidega muusikast. Just ilmus temalt bandcamp-album „Women That I Trust“, midagi kirikumuusika ja tumeelektroonika vahepealset.

Sealt lugu „Mõrkjas võlu.

Uue bandcamp-albumiga on maha saanud ka Lootus. Kui tema möödunudaastane täispikk andis justkui mõista, et tegu on kodumaise outsider-house’iga, siis helikunstniku järgmised teosed ja ka uus album annavad mõista, et päris nii lihtsalt teda ei defineeri.

Proovige plaadilt „HÅPE“ pala „Can You See Me Through the Fence.

„Tükike eesti venekeelset underground’i taas kassetile pandud. Knixendusti muusika on nagu kollaaž Ostankino televisiooni programmist – muusikasaadetest, uudistest, looduslugudest, laste multikatest ja keskööfilmist sealt kaheksakümnendate lõpust – ehk siis oleks justkui võetud ühel päeval kavas olnud saadete muusikalised ja sõnalised lõigud ning need värvilistele paberitele kleebitud, luues abstraktset kunsti“ – sedasi kirjeldab kassetifirma Trash Can Dance boss leibeli uut väljalaset.

See on Knixendusti album „Зачем?“ ja TCD on teoselt Soundcloudi imestamiseks välja pakkunud nimilooo.

Tasapisi võtab jalgu alla punkansambel Pink Bullets. Pillidel ja kitarridel mitmetest ansamblitest tuntud Martin Jürman (laul ja kitarr), Lembit Krull (bass) ja Ville Veering (trummid).

Sel nädalal lükkasid nad juutuubi loo, mis nime järgi otsustades peaks olema bändi tunnuslugu.