Eksklusiivne ja supermugav Tansaania saarehotell Manta Resort pakub nüüd võimalust magada koos kaladega. 16 maapealse toaga hotell on Rootsi seiklusteotsijast arhitekti Mikael Genbergi visioonile tuginedes ehitanud valmis ka veealuse numbritoa, mis hõljub Pemba saare korallrifi keskel paikneva 12 meetri sügavuse Sinise Augu kohal. Ebatavalises hõljuk-bangalos ööbimise hind on 670 eurot ning hinnas sisalduvad veepealne ookeanivaatega terrass, vannituba ja elutuba ning vee alla jääv magamisosa, kus lisaks aknataguste kalade imetlemisele on võimalik kuulda ka mööduvate delfiinide häälitsusi.

Maailma pikim lend viib nüüd Sydneysse

Singapore Airlines lõpetas 23. novembril Singapurist Newarkisse viinud ligi 19tunniste nonstoplendude opereerimise, kuna selline tegevus pole tulutoov. SIA lendab kahe linna vahel küll edasi, kuid kõik lennud teevad nüüd vahemaandumise Frankfurdis. Nonstop-lennumaratonide edetabeli esikohta hoiab nüüd enda käes Austraalia Qantas, kes jätkab vahemaandumisteta lendamist 13 804kilomeetrisel trassil Sydney ja Dallase vahel. Texasest Austraalia kagurannikule jõudmine võtab aega enam kui 15 tundi.

Sularahaga reisimine toob pahandusi

Brüsseli lennujaamas peeti kinni kahtlaselt suure rahapakiga lennata tahtnud mehed, kes olid teel Lissaboni ja Istanbuli kaudu Beirutisse. Pagasist avastatud sularaha kogusumma oli 769 000 eurot. 50aastast isa ja 21aastast poega süüdistatakse raha smugeldamises Liibanoni naaberriiki Süüriasse, et sealseid terroriste toetada. Pereisa oli sel aastal ennegi suure rahapatakaga lennujaamas vahele jäänud. Samalt lennult võeti maha veel kaks reisijat, kelle kohvrites leidus 500 000 eurot deklareerimata sularaha.

Cinderella seilab taas Tallinna

Soome ristlusliin Cinderella toob 14. ja 28. detsembri vahel lisaks Viking XPRSile Tallinna ja Helsingi vahelisele liinile ka oma uhke Cinderella, mis varastel 2000ndatel samuti sel marsruuti sõitis. 1989. aastal ehitatud 191 meetri pikkune väärikas vanadaam võib äratada paljudes reisijais nostalgilisi mälestusi.