Harold: Mingi soome asi.

Woltz: See on pakend, mis mahutab kümme liitrist Koskenkorvat. Seda hakatakse müüma Eestis, et soomlastel oleks lihtsam viinanorm koju viia.

Harold: Ja siis järgneb ka õllenorm, ja veininorm, ja bussid saavad järelkärud taha! Kujuta ette, kui Romantika läheks põhja, sest reisijatel oleks liiga palju viina ja õlut kaasas!

Woltz: See ei ole eriti naljakas.

Harold: Minu arust on. Minu arust on see üks kummalisemaid väliskaubanduse vorme. See on salapiirituseveo legaliseeritud variant.

Woltz: Kui nii võtta, siis see ongi soome sild. See, millest Koidula unistas.

Harold: Kui ma viimati kiirlaevaga Helsingist Tallinna sõitsin, siis istus minu kõrval üks soome seltskond. Ma jäin tukkuma, ja läbi une kostis varsti pidev karjumine “Lääkäri!”. Eks ma arvasin kõigepealt, et see on mingi Soomest inspireeritud unenägu; ja siis, et neil on paha; aga selgus, et nad mängivad arsti.

Woltz: Kui vanad need soomlased olid?

Harold: Viiekümnendates, nad rääkisid enne arstimängu pensionikassast ja soodsatest suvemajadest Portugalis. Nojah, ja siis ma ei saanud enam magada. Tegin silmad lahti. Nad olid juba täitsa plämmplämm ja mängisid, et arstil on arstiriistad ka, nagu mikroskoop, see oli mingi konjak; ja klistiiriprits, see oli mingi liköör. Muide, nad olid teel Eestisse, et siin mingit hevosurheilut nautida.

Woltz: Ma ei arva, et see jutt oleks just Eesti-Soome spordisuhetele kasulik. Aga tegelikult tuli mullle meelde, et Kanal 2 näitab üht mõnusat tervisesaadet pühapäeviti. Kas oled vaadanud?

Harold: Ma ei ole veel nii haige, tänan küsimast.

Woltz: Mina ka ei ole, aga ma vaatasin ikka. Muide, selle saate sponsor, ajakiri Tervis Pluss on mõeldud tervetele ja aktiivsetele inimestele! Haigetele ei tehtagi ajakirju! Haiged on maksujõuetud!

Harold: Mis seal siis näidati, aeroobikat või?

Woltz: Ei, seal veeti tuntud transvestiiti ühe arsti juurest teise juurde, kõlgutati pendlit ja masseeriti.

Harold: Ohhoo. Millist transvestiiti? Kas seda...

Woltz: ...ei, mitte seda, ma tean küll, keda sa praegu solvata tahad. See oli vana hea Erkki Otsman.

Harold: Aga mis arstid veel olid? Psühhiaater oli ikka või? Seksuoloog oli?

Woltz: Miks need? Laulja puhul on kurguarst oluline ja kurguarst oli. Kõik said staari häälepaelu näha.

Harold: No kuule. Mina oleks küll tahtnud näha, kuidas näiteks dr. Liiv või dr. Vahing küsib talt: miks tunnete soovi naiseks riietuda?

Woltz: No kuule, ära ole labane.

Harold: Olen küll.

Woltz: See ei ole poliitiliselt korrektne. Ajal, mil Euroliit tunnustab Hollandis sõlmitud homoabielusid ja nõuab...

Harold: Euroliit! Kurat, ma mõtlesin, et sel nädalavahetusel saab ilma! (paremale ära)

Woltz: Tal on närvid läbi. Ta on nagu tegelane Jakobi näidendist. Muide, Jakob kirjutas näidendi ja see... (Elekter läheb ära. Varem EMTs, USAs, Kanadas, Londonis, Rootsi, Taanis ja Itaalias möllanud nakkuslik elektrikatkestus jõuab Tallinna)