Swarovski Kristallpalee-projekt
Londoni disainifestivali peasponsor oli Swarovski, kes jätkab edukat pressingut lühtri kui säralõike-kristalli uhkeima kasutusviisi taaselustamise teel. Maailma kuulsaima kristallifirma kuus aastat kestnud projekti tulemusi näeme täna kõikjal. Pole enam ruumikujundust, kus lühtrit ei ripuks!
Festivaliks riputati Kuningliku festivalihalli ballisaali üles silmatorkav lühtrikollektsioon. Et lühter ei tähenda automaatselt retrostiili, näitavad projekti kaasatud tippdisainerite nimed – ei kahtlustakski, et nood üldse lühtri võiks disainida. Yves Béhar, Campana vennaksed, Gaetano Pesce, Fredrikson Stallard jt. Tulemus on igati disaini nime väärt.

Urban Nebula
Lõunakalda keskusesse püstitati Size + Matteri raames kaks teost. Arhitekt Zaha Hadidi “Urbanistliku udukogu” valamisel ühendati tavapärane elementvalu nüüdisaegse arvutitehnoloogia abil juhitava masinvaluga, mis võimaldas luua standard­elemendist mitmesuguseid variatsioone.
Urban Nebula on musta betooni valatud puhas kunst, mille voolava vormi pinda lõhub ja ilmestab korduvate detailide rütm. Selle 150 poleeritud detaili on poltidega fikseeritud, moodustades aukliku seina, mis sujuvalt maapinnale laskudes tänavamööbliks muutub.
Zaha Hadidile anti pidulikult balliruumis üle ka festivali peapreemia, Design Medal.

Corianist sein
Teise teose materjaliks on DuPont’i üliedukas Corian, mille valis disainer Amanda Levete (Future Systems), kelle koostööst firmaga on sündinud mitmeid edukaid projekte. Seni on Coriani seostatud enamasti köögi tööpindade ja valamutega. Nüüd on projektiga kaasatud tippinsenerifirma Arup, mistõttu on oodata corianirevolutsiooni. Festivaliks ehitati Lõunakalda Keskusesse kumeratest unifitseeritud corianielementidest skulptuur-sein, mis näitab materjali uuest küljest – struktuuri loovana ja valgust läbi kumavana. Praegune termotehnoloogia ei luba teha suurt pinda kumerana, nii lõi disainer veidike kumerduva lüli, millest saab seina kokku laduda, mis võib tulevikus täita vaheseina ülesandeid.

Öko ruulib – kohandusdisain
Festivalihallis oli väljas disainikollektsioon “Deptford Design Market Challenge”. Seal esitatud teosed olid sündinud tegevusest, mida meil nimetatakse kohandusdisainiks, mille peateemad on muutumine ja taasloomine. Osa võtma oli kutsutud 26 disainerit, kes pidid uute ihaldusväärsete esemete disainimiseks kasutama second-hand-objekte, mille nad on ostnud “Deptford Marketilt”.