17.10.2008, 00:00
Ökopoodide uus hitt - kuuseokkamaitselised kommid
Kes kuuseokkaid maitsnud, võib ette kujutada, kuidas need mekiksid koos
šokolaadi ja meega – nagu kuuseokkad šokolaadi ja meega!
Ainult et sellel Metsamoori ehk Irje Karjuse väljatöötatud
kommil, millele kuuseokkad on pulbrina peale puistatud, on sees veel ka
röstitud tatar ja pohlapulber.
Nii tuvastaski Ekspressi
degusteerimistoimkond firma Tervise Kodu kommides veel järgmisi
nüansse:
“Nagu vanaema põlvemääre
või tiigrisalv. Maitsev.”
“Veidi meenutab
taruvaiku või kuusevaiku.”
“Metsa mekk
jääb suhu küll! Paremad kui kuusevõrsed.”
“Väga hea! Kalevil oli ju ka kunagi batoonikomm nimega Kuuseke,
see oli ka kuusemaitseline.”
“Mentooli või
hambapasta mekiga.”
“Minule meenub Kreeka vein Retsina,
mis on vaigumaitseline. See on väga hea vein, esimesel joomisel hallituse
maitsega.”
Metsamoori sõnul annab Karula looduspargi
kuuskedelt korjatud okaste pulber kommidele mõrkja maitse ja on
tervisele väga kasulik. “Ta on ju looduslik C-vitamiini-pomm!
Kuuseokas töötab ka antioksüdandina ja vanarahvas kasutas
kuuseokkajahu loomade organismi turgutamiseks. Me olemegi siin naernud, et mida
jõulukuusega teha – see tuleb ära süüa!”
Metsamoor soovitab muide kuuseokkaid ka sidruni asemel tee ja
küpsetiste sisse panna.