Ekspress kirjutas 2020. aastal, kuidas seda takistust püüdis lahendada Martin Künnap ning annetas selleks isegi Keskerakonnale 50 000 eurot. Taasavaldame loo, mis kogu skeemi tutvustas.

Keskerakonna juhtkonnal on kibedad müügipäevad.

Nad püüavad avalikkusele maha müüa versiooni, et 22. jaanuaril erakonnale 50 000 eurot annetanud tundmatu Tartu väikeettevõtja Jana-Helen Juhaste annetas Keskerakonnale oma isiklikku raha, ehkki tema sissetulekud nii suure summa annetamist ei võimalda.

Selle raha, 50 000 eurot, olevat ta ootamatult saanud oma eksmehelt ja esimese lapse isalt aastate eest, mil too ei ole lapse kasvatamises osalenud.

Erakonna juhtkonna avalik sõnum on ühtne: meie inimesed on rääkinud Juhastega, kontrollinud annetuse tausta, suhelnud Juhastega. Kõik olevat parimas korras. 

Kõik nad kordavad avalikult nagu ühest suust: raha päritolu ja annetuse põhjuseid me siiski öelda ei saa, see olevat niivõrd isiklik lugu. Seda saavat kommenteerida ainult Juhaste ise. Ainult et Jana-Helen Juhaste ei kommenteeri midagi.

Ekspress kaevas sügavamale ja tuvastas salapärase raha allika. Selgus, et selleks on ettevõtja, kellel on vägagi aktuaalsed ärihuvid Tallinnas. Vähe sellest, ta on ka viimasel ajal aktiivselt otsinud linnavalitsuse kontakti, et äriasju libedamalt liikuma saada.