Tallinn oli ja on tänapäevalgi vana Hansalinnana, kus juba keskajal tegutsesid tublid kaupmehed ja käsitöömeistrid igati väärt kandma „Meistrite linna”  nime. Linnal on omad ajaloolised traditsioonid ja kadestamisväärne värvikas ajalugu. Vaadates linnakodanikuna viimastel nädalatel hoogu võtnud heitlust kahe tuntud koolijuhi vahel, kellest üks on Märt Sults Tallinna Kunstigümnaasiumist ja teine Hendrik Agur Gustav Adolfi Gümnaasiumist, tekkis mul mõte laiendada linnatraditsioone veel ühe ürituse võrra. Nimelt oleks väga meeleolukas viia kahe nimetatu omavaheline heitlus, mis siiani on toimunud perioodika ja massiteabe kanalite kaudu uude formaati — koolijuhtide sügisturniiri formaati.

Kujutan ette kuidas näiteks Vabaduse väljakul on üles seatud ruudukujuline lava. Lava äärtes on istekohad vaatajatele ning toimub suur jõukatsumine kahe oponendi vahel. Võistelda võiksid rivaalid kasvõi retoorikas ja poeesias. Kohtunikud istuksid ilusti neile ette nähtud kohtadel ning nende arv võiks olla neli. Paarisarv on hea selleks, et arvamuste lahknemisel, kui kaks kohtunikku on ühe ja kaks teise oponendi poolt, jääbki võistlus ametlikult viiki. Loomulikult oleks kogu turniir korraldatud vaatemänguliselt — kummagi kooli koorid esitavad koolihümni või tunnuslaulu; väljas on koolide sümboolika, mõlemat võistlejat toetavad oma koolide õpilastest ja ka õpetajatest fännid jne.

Kuidas ka ei lõpeks selline turniir, oleks peale seda tüliteema suletud ning rahu oponentide vahel taastatud. See lõpetaks olukorra, kus auväärsed koolijuhi ametit pidavad oponendid teineteist meediakanalite vahendusel tümitavad. Tallinnal oleks aga lisaks keskaegsetele rituaalpidudele nagu „Papagoi laskmine” ja „Maikrahvi valimine” üks meeleolukas üritus lisaks.