Kindlasti jõuab lehti sirvides ka arvamusteni, mis puudutavad Eesti pikka orjaiket ja lugematuid okupatsioone. Siinseid alasid on ajaloo jooksul ikka suurriikide omavaheliste koosolekute käigus ära jagatud või maha kupeldatud.

Pöörame hetkeks pilgu poliitikutelt kõrvale ja vaatame äri. On ilmselge, et Eesti vajab uut ärilist lähenemist. Kohalik maksupoliitika äritegemist ei soodusta ja turg on tegijaid täis. Konkurents on tihe ning alati on eelistatud seisuses välismaised, suure rahakotiga ettevõtted, kes kasutavad Eestit lihtsalt ühe kuuleka kassa­aparaadina. Nende endi seisukohast väga tore lähenemine ja annab ka Eestis paljudele tööd, aga kokkuvõttes laseb rahal siiski Eestist välja voolata.

Teen ettepaneku keerata oma nõrkus tugevuseks. Jah – kõike seda artikli alguses olevat halajuttu saame kasutada enda kasuks. „Kuidas?“ karjub pessimistlike optimistide segakoor. Väga lihtsalt – kes maailmas tunneb paremini nii ida kui ka lääne ärihaaremi mõttemaailma kui meie! Kes veel oskab sünnipäraselt kahte kuni nelja keelt, tunneb naabrite ärikultuure ning tajub ida ja lääne inimeste erinevaid kombeid!