Victoria järve äär on tihedalt asustatud ning mõnegi linna nime hääldamine võib osutuda üpriski lõbusaks tegevuseks. Tansaania poolelt on suurimaks rannikulinnaks Mwansa, pisut väiksemad on Musoma ja Bukoba.

Üldjuhul Victoria järve ääres siiski väga palju turiste ei näe, sest sellest paigast sõidetakse pigem pikema safari/ringreisi kestel lihtsalt mööda.

Tavaliselt soovitatakse järvele läheneda ka pigem Keenia poolt. Samuti tasub mainida, et Victoria järves ujumine on rangelt mittesoovitatav.

Järve ääres võib näha küll kohalikke seda tegemas, kuid järve vees elutseb parasiite, kellega kokkupuude tervisele sugugi kasuks ei tule.

Mis seal Tansaania Sansibari saarel üldse lahedat on?

Sansibari kaunid rannad on tuntud üle maailma. See on ideaalne sihtkoht neile, kelle puhkuse kohustuslikud osad on valge liivarand ja türkiissinine meri. Saar pakub tegevust ka kultuurihuvilistele, sest tegu on omamoodi sulatuspotiga – sajandite jooksul on seda paika mõjutanud nii Aafrika, India kui ka araabia kultuur. Ja lisaks sadadele teistele eksootilistele looma- ja linnuliikidele on just seal (küll imeväike) šanss kohtuda osa teadlaste poolt juba väljasurnuks peetava unikaalse Sansibari leopardiga.

Kas Tansaanias võib malaaria vältimiseks kasutada džinntoonikut?

Jah, absoluutselt. Kuid selleks, et saada kätte vajalikku preventiivset hiniinikogust, tuleks praeguste toonikute väikese hiniinisisalduse tõttu pruukida gin & tonic’ut vähemasti 67 liitrit päevas.

Cheers!

17. detsembril loosib Eesti Ekspress oma tellijate vahel välja reisi Tansaaniasse. Auhinnareisile viivad Condor ja Estravel.

Vaata lisaks reis.ekspress.ee.