Pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist lühenes suvi Balti riikides vähemalt kaks nädalat, sest vene rahva soojad südamed ei kütnud enam Balti riikide kliimat.

Omski sõltumatus instituudis tehtud uuring ütles, et kui Eesti astuks välja Euroopa Liidust ja ühineks Euraasia liiduga, pikeneks suvi 1–3 nädalat.

Kadri Simson, keskerakondlanna

Suved lähevad siinkandis järjest lühemaks, sest Andrus Ansipi rahvavae­nulik poliitika peletab sooja Eestist ära. Samal ajal täheldatakse soojakraadide järjekindlat kasvu Soomes, kus on lisaks astmeline tulumaks ja kõrgemad palgad ning peatselt jõuab sinna ka tasuta ühistransport.

Ega hea ilm ei teki iseenesest, sooja ja päikeselise kliima tagamine eeldab valitsuselt teadlikku tööd ja siirast hoolitsust eesti rahva soojavajaduse tagamiseks.

Varro Vooglaid, vaid naisega seksiv kristlane

Suve peatne lõppemine on järgmine märk maailmalõpu lähenemisest homoabielude ning kõvera peenisega reklaami kõrval. Vanas Iisraelis seksiti vaid naiste ja kitsedega ning soojad ilmad kestsid kaheksa kuud.

Suve pikendamiseks tuleb uuesti kriminaliseerida meestevaheline seks ja sisse viia kividega surnuks loopimine karistuseks naistele, keda on alust kahtlustada abielurikkumises. Abielurikkumise tõestuseks sobib nii nagu juba Egiptuse vangipõlve ajal abielumehe tunne, et naisega on midagi valesti.

Oleme Eesti sotsiaalset olukorda teades muidugi avatud diskussiooniks teemal, kas petmist tundev mees võib tunde ajal olla joobes või peab ta eelnevalt end kaineks magama.

Andrus Ansip, kõigi lemmik

Isegi suvi on põgenemas riigist, mida ähvardab vasakpööre. Lisaks suvele ähvardavad lahkuda ka Swedbank ja SEB, kes lubasid kaasa võtta ka kõik oma laenud ja kasumid ning jätta eestlased ilma võimaluseta järgmised 30 aastat laenumakseid tasuda.

Kui aga eesti rahvas jääb Reformierakonnale truuks, siis jõuame 15 aastaga viie kõige pikema suvega Euroopa riigi sekka. Annan selle peale reformierakondlase ausõna.

Peeter Koppel, analüütik

Suve lähenev lõpp on järjekordne märk sellest, et sotsialism Euroopas on läbi kukkumas. Ei ole mõttet võidelda, klimatoloogia on reaalteadus, mida meie soovid muuta ei suuda.

Eurooplased peavad leppima järjest jahedamate ja vihmasemate suvedega, eriti Lõuna-Euroopas, kus on sooje suveilmu laenatud tuleviku arvelt.

Eestlastel aga ei tasu korrata teiste vigu, vaid tuleb leppida sellega, et suved on siin lühikesed ja järjest lühemaks lähevad.