Pulmasid pidasime Koeru valla Notsumetsa turismitalus, kus reklaami järgi on nii metsasalu kui voolav jõgi. Notsut lubati vardas küpsetada.

Jõudsime kohale. Pruutpaarisviidi vann oli räpane ja sodine. TV-kava oli eelmisest nädalast ja uut keeldus teenindaja toomast, kuigi me nõudsime seda selge sõnaga.

Tõime saali valgustamiseks 50 küünalt. Ettekandjad ütlesid, et päästeamet ei luba neil üle 20 küünla korraga põletada ja ülejäänud tuleb nende kätte anda.

Peo ajal viisid ettekandjad poolikud viinapudelid laualt ära ja tagasi ei toonud. Ettekandjad olid peo ajal rõõmsamad kui pulmalised, sest pulmalistel viina enam polnud, ettekandjatel oli.

Notsut aeti tükk aega mööda hoovi taga, siis peremees tüdines ja ütles, et notsut küpsetatakse vardas järgmise pulmaseltskonna jaoks.

Pulmaisa oli täielik kaalikas. Ta korraldas võistluse, kus pruut pidi põlvi katsudes 10 mehe seast mind üles leidma. Ma tegin täitsa tugevaid vihjeid, aga minu jaoks naissoost pulmakülalistega pulmaisa seda võistlust ei teinud.

Pool sööki viidi poole peo pealt ära ja õhtul me seda enam ei näinud. Järgmisel hommikul oli seda aga segatud majoneesiga ja pakuti kartulisalati pähe. Ma ei saa aru, kuidas suudab keegi küpsetatud kanakoibi kartulisalati pähe serveerida.

Hommikul ei tahetud pulmatorti tagasi anda. Me tahtsime tordiviile postiga saata neile, kes ise kohale tulla ei saanud. Pererahvas väitis, et tort läks öösel hapuks ja tuli ära visata.

Hommikused pohmaõlled kadusid öösel külmkapist, kusjuures ükski pulmaline neid ei joonud. Majaperemees Janek, keda pidasin oma sõbraks, osutus tõeliseks jobuks, väites, et külmkapp külmutas kõik õlled katki ja joogid tuli ära visata.

Magama läinud külalised kurtsid, et linad olid liivased, ühe voodi peal võis selgelt näha meesterahva jalajälgi. Pruudi isa padja alt leiti aga surnud konn. Pekki keeratud pulma tõttu on mu naine tige ja ütles, et oleks pidanud pulma tegema Saaremaal Hare Krišna templis, kus abiellujaid oleksid õnnistanud nii Hare kui Krišna kõigi 60 käe ja jalaga. Nüüd on naisel tšakrad sõlmes ja jalad ristis.

Palun kõiki asjaosalisi karmilt karistada.