Viimati oli Maksim Tallinnas kolm nädalat tagasi. Sõpradega veedetud peoõhtul käitus ta rahulolevalt ja rõõmsalt, sest kavatses sõita Brasiiliasse. Sõprade sõnul oli ta heasüdamlik noormees, kes aitas ja toetas paljusid lähedasi inimesi.


Eesti pass aitas Euroopas reisida



Maksimi pere oli pärit Venemaalt, kuid ta ise omas Eesti passi. Välisministeeriumist öeldi, et Maksimi ema pöördus nende poole. “Ta on üksik naisterahvas, kes oma poja saatust rängalt üle elab,” öeldi ajalehele.


MK-Estonia teada töötas Maksim aastaid Iiri lennufirmas Aer Lingus. Ta lendas tihti välismaale. Eesti passiga oli tal lihtne Euroopa Liidu riikide vahel reisida.


Lennufirma kinnitas, et kaks nende teenistujat olid sel saatuslikul reisil, ning avaldas kaastunnet hukkunute sugulastele ja lähedastele.


Kui teatati, et merest leitud surnukehad kuuluvad merre kukkunud lennukis olnud reisijatele, sõitis Maksimi ema Brasiiliasse. Kolmapäeva hommikul oli leitud juba 41 reisija jäänused.


Sõprade ahastus portaalis



Maksimi kodulehel portaalis “Odno­klassniki” on tema sõpradelt palju järelehüüdeid.


Esimene sissekanne pärast lennukatastroofi pärineb 4. juunist, kui lootus pääsemisele oli juba kadunud: “Kahju, ta ei tule siia enam kunagi tagasi... Kui ebaõiglane!”


“EI! Ma ei suuda seda uskuda, ei suuda ja ei taha! See on nii ebaõiglane! Iga kord, kui siia tulen, loodan SIND taas siin näha!”


“Loodame imet kuni viimase hetkeni! Lootus sureb viimasena.”


“Maksim, miks just SINA pidid sellele reisile sattuma?”


“Maks, anna endast teada, ma ei leia endale asu! Helista mulle!”


Saatusliku lennuki foto portaalis



Viimati viibis Maksim portaalis “Odno­klass­niki” 30. mail, üks päev enne Aero­busi fataalset väljalendu.


Nädal enne seda tegi noormees viimase ­sissekande: “Pärast sellist katsumust ei kurda ma enam kunagi!” Leheküljel avaldatud fotode seas on ka samasuguse lennuki Aerobus A330 foto, mis sai Maksimile saatuslikuks.


Lähedased arvavad, et see foto oli enne, mis saabuvat õnnetust ennustas. Kuid vähestel õnnestub surma vältida.


Portaali enesetutvustuse rubriiki “Iseendast” oli Maksim kirjutanud vaid ühe sõna: “Elan.”