"Juhtus järgmine: sõitsin laupäeva õhtul sõbra juurest koju, kui mu auto mootor Varssavi eeslinnas välja suri. Ma proovisin seda käivitada, sõtkusin gaasipedaali, kuulsin väikest plahvatust ja nägin leeki. Kapoti alt hakkas tõusma suitsu ning ma ei tahtnud seda lahti teha (tagasi vaadates oli see halb liigutus, kuid ma olen filmidest näinud, mis suitsevate autodega juhtub.) Keegi helistas tuletõrjesse, kuid seal ei võetud minu auto probleeme just ülemäära tõsiselt.

Kui tuletõrjujad lõpuks, umbes 20 minuti pärast, kohale jõudsid, nägi olukord välja suhteliselt imetlusväärne. Valged suitsupilved, leegid, kogu värk. Siiski põles vaid mootor, mitte terve auto, ja kohale saabunud politseinik nõustus, et probleemi põhjuseks on arvatavasti mingi imelik mehaaniline rike. Auto oli ikkagi seitse aastat vana, ning see oli seadistatud sõitma nii bensiini kui gaasiga."

Kui aga Applebaum mainis, et tema abikaasa on välisminister Sikorski, läks politseinik närviliseks. Ta helistas oma ülemusele, kes omakorda helistas salateenistusele. Viimase töötajad otsustasid auto üle vaadata ja igaks juhuks järgmisel päeval Applebaumiga koos liikuda.

Nagu ikka, teavitas keegi sündmusest ka Poola tabloide. Sealt edasi levis jutt internetti, kust see jõudis Briti ajalehtedeni. London Times kirjutas juba järgmisel hommikul, et Applebaumi auto lendas õhku ja talle on antud isiklik politseieskort. Mingil hetkel ilmus ajalehe Daily Telegraph veebiküljele artikkel, mis spekuleeris, et vene kriitikuna tuntud Applebaumi plahvatuse taga on maffia. Applebaum helistas ajalehe välistoimetusse ning artikkel võeti maha.

"Üks sõber ütles mulle, et ka Eesti press oli "intsidendi" tõttu üles ärritatud, kuulsin ka Vene veebisaitidest," kirjutab Applebaum.