Tapetud mehe mantlipärija

Kui 16. novembril 2005 suri seni tabamata mõrvari kuuli läbi eestikeelse allilma väidetav liider Kalev Kurg, nimetati tema võimaliku mantlipärijana ruttu Assar Paulust. See oli esimene kord, kui see nimi üldse leheveergudele kerkis.
Paulus mõisteti 80. aastate alguses raske isikuvastase kuriteo paragrahvi alusel süüdi ja saadeti neljaks aastaks vangi. EE-le on väidetav allilmapealik kommentaarist keeldunud sõnadega: “Ma olen lihtne maamees, mul pole midagi kommenteerida.”
1992. aastal lõpetas Paulus kaugõppes Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna ja sai tunnistuse kehalise kasvatuse õpetaja, täpsemini maadlustreeneri erialal.
Politsei on Paulust ametlikult tänanud selle eest, et ta päästis viieaastase poisi, kes eksles paljajalu hilisõhtul Tallinna-Tartu maanteel. Paulus võttis külmunud poisi auto peale ja sõidutas politseisse.
27. novembril 2006 rünnati Hans H. Luige ämma eramut Maarjamäel, tema nõuniku Tiit Maidre korterit Lasnamäel ja üht Harjumaal Murastes asuvat suvilat. Maidre sai raskeid põletushaavu. Suurest kinnisvaradiilist võrsunud tülist ajendatud süütepudelirünnakutele kihutamises kahtlustatakse teiste hulgas Assar Paulust.
Paulusega koos võeti tänavu jaanuaris kinni ja pandi 48 tunniks arestimajja meedia krimi­rubriikide stammkunded Imre Arakas,
Jaak Tuuksam, Rünno Kristjuhan ja Rünno Link. Hiljem sai kahtlustuse ka Priit Kajari. Kõik nad on vabaduses allkirja vastu.