13. mail toimus Haapsalus Speedest Dunlop Nightrace 2006. Võistluste bracketi-klassis (ja siin määrab juhi reaktsioon) tuli võitjaks Marje. Aga mõned tunnid enne Lasnamäe võistlust sattus ta ränka avariisse.

Neli ööd järjest kapoti all

Mis on kiirus? Miss Autole ei ole vaja seda seletada. Klubi CCG liikmel hüüdnimega MissS (päriselus Marje) on kreedo: “Mitte kiiresti sõita, vaid madalalt lennata!” Selle kreedoga veetis MissS möödunud nädalal garaažis ühtejärge neli ööd. “Nii! Veel paar hobust kapoti alla ja võib rahuliku südamega minna pühapäevasele Speedestile.”

Päeval parandab Marje telefone (see on tema päristöö), ööd aga veedab kapoti all. Kunagi ei võetud Marjet Tehnikaülikooli vastu. Matemaatika, füüsika ja keemiaga oli kõik korras, välja jäi ta kirjandi pärast. Nüüd õpib Marje Mainori psühholoogiateaduskonnas. Kuigi tegelikult huvitab teda inimeste psühholoogiast rohkem autode oma.

Neli ööd kapoti all lõppesid pühapäeva hommikul kell neli ? siis otsustas Marje, et on aeg minna proovisõidule. Laki tänaval kaotas MissS oma masina üle kontrolli. Ärkas haiglas. Avarii põhjusena konstateeriti üleväsimust.

Kui haiglasse toodi Audi S2 fotod, hakkas Marje nutma. “See on auto, mida ma nii kaua tahtsin. Miks just Audi? Ilus disain, võimas mootor, nelivedu ja... turvaline. Tõestus on minu kujul olemas.”

Aga kui jutt läheb mootorratastele, ilmub Marje silmadesse kuratlik säde: “Ah... Reedel pidin minema esimesse mootorrattatundi. Kuid tegelesin autoga. Nüüd 7. juulil lähen! Arvan, et juba augustis kiman mootorrattaga.” Otsustades näoilme järgi, paraneb haige Marje enesetunne sellel hetkel tunduvalt.

Sõbrannale mootorratast
ei soovita

“On rahulikum, kui sul on all mitte kaks, vaid neli ratast. Mootorratas ? see on liiga ohtlik. Ei tohiks siiski unustada, et sul on perekond,” ütleb sekretär Marit Murd (25), keda klubis CCG tuntakse nime all Sistah. Tema ei veeda garaažis aega mitte vähem kui tema mees. Nad naeravad, et nende laps kasvab ilmselt sealsamas garaažis, ja roomama ei hakka siputuspükstes, vaid tunkedes.

“Sind pildistame sinu Golfi kõrval...” teeb meie fotograaf ettepaneku. Aga oh häda...

“M i d a?!” (Kui naisterahva silmad lähevad peas nii ümmarguseks, tähendab see, et ta ei ole nõus, et teda pildistatakse 1) selles kohas, 2) selles asendis, 3) selle huulevärviga. Kuid Sistah pidas silmas hoopis midagi muud.) “See on Opel Astra! Võiks ikka vahet teha!”

Sistah veetis kõik need neli ööd koos MissSiga garaažis, vahetades klapisääretihendeid ning kõike muud, mis sellega kaasneb (uus veepump, simmerlingid, mootoririhm, generaatoririhm jne), ning ise võeti maha ja ka pandi kokku S2 nina.

“Esimest korda elus võtsin nukad maha. Kui imestad, miks sellest räägin, siis tea ... see ei ole lihtne töö,” lisab Sistah.

Klubi Car Club Girls on tegutsenud veidi üle aasta. Selle liikmeteks on 25 tüdrukut. Kuid autoleedide ridadesse astuda soovijate arv kasvab pidevalt. Sellepärast ei pea nüüd klubisse saamiseks mitte üksnes tundma kõrgendatud huvi autode vastu, vaid tuleb teha ka test. Eksami tegijat ootavad naiste poolt naistele välja mõeldud küsimused, nagu: mis on mootori töötaktid?

See, mille poolest erineb naiste autoklubi meeste omast, on usk ? püha usk sellesse, et autol on hing!

Klubi liikmelisus on tasuline: 500 krooni sisseastumistasu ja 500 krooni aastamaks. See raha kulub klubi logoga kleebistele, karikatele, klubi T-särkidele ja stuudiole, kus tüdrukud lasevad ennast oma raudsete ratsudega pildistada.

“Meie klubi on kõike muud kui pealiskaudne,” räägib Sistah – “tüdrukud on meil väga hakkajad ja tahavad ja teevad  i s e ära nii palju kui võimalik. Mõni teeb välimust, mõni harjutab kätt mehhaanikuna – nii kuidas võimalused on.”

25 000 automeigile

“Mõnele on olulisem mootor, aga mulle meeldib auto välimus!” Kui miniatuurne blond Gerly Martinson (25) naeratab, särab selles naeratuses esihambasse paigaldatud kivike. Ja kui ta oma autoga sõidab, kaotavad mehed kadedusest silmanägemise. Klubis kutsutakse teda täpselt samamoodi kui tema autot ? AudiGIRL.

See sinine Audi (Performance Show 2005 oma klassi võitja) on teatud mõttes klubi sümbol. Ja kiri “AudiGIRL” särab sellel
A4-l täpselt nagu tattoo, pakiruum on vooderdatud punase kunstkarusnahaga ning kapotialune peab olema küll väga puhas, aga mitte tingimata väga võimas.

Süsimustade lühikeste juustega StarDust ? elus mobiilsidefirma Tallinna piirkonnajuht Kendra K. Vaino (27) – on tänavu pannud oma Toyota Celicasse umbes 25 000 krooni. Tõsi, auto hinnale see midagi juurde ei anna. 25 000 kulus puhtalt sellele, et saaks öelda “mmm, milline iludus!”.

Kaunitaril mõõtudega 1,8 on lisaks muule ka veel hea isu ? linnas 12 liitrit sajale.

StarDust tegi ise oma istmekatted, värvis ise oma uksepolstri seest ning võistleb väga edukalt oma autoga ka ringrajal! Samuti on ta Toyota klubi juhatuse liige.

“See on midagi enamat kui lihtsalt hobi. See on teatud sõltuvus. Kui on valida, kas uued teksad või mingi autovidin, valin viimase.” Siin on nii, et mitte auto ei pea sobima StarDustiga, vaid StarDust üritab sobida oma punase iludusega. Sellepärast kaunistab ka tema küüsi just punane lakk – punane värv on ta lemmik.

Põhikirja järgi ei ole selles klubis meestel midagi otsida. Kuid intervjuule tuli kohale rohkem mehi kui naisi.

“Meie mehed tunnevad meie üle uhkust!” teatab CCG. Kõige uhkem meestest jooksis intervjuu ajal ümber AudiGIRLi, peos šokolaadist üllatusmuna. See oli Gerly viieaastane poeg. Kiired tüdrukud üritavad anda ka demograafiale vajalikku kiirendust.

Minu ema on normaalne tibi

“Tead, naisterahvas ei pruugi põhimõtteliselt teada, mitu ratast autol on. Ja ega ta sellepärast loll ei ole ? ta on naine,” filosofeerib haiglavoodis MissS. “Võtame näiteks minu ema ? normaalne tibi: hommikul kohvik, õhtul šopping. Tema peab mind hullumeelseks... Ainus, mida ma auto juures teha ei oska, on keevitamine.”

Haiglas lamades mõtles Marje, et ööl vastu pühapäeva oleks ta võinud elust ilma jääda, ja kas autod ikka on nii tähtsad... Mõtles ja mõtles, ja vastas endale ise: “Jah! On küll. Auto on midagi enamat kui lihtsalt masin... Ma lubasin Ando Indrekule, kes on võitnud oma BMW-l B-klassis kõik võimalikud auhinnad, et ükskord näeb ta võiduajamistel veel minu auto tagatulesid!”

Autoleedidele tähendab õnn – õnne ratastel: hea sirge tee, armastatud auto, kiirus ja muusika ... Mootori muusika muidugi.