Multimeedia
Enam ei pea igas toas olema CD- või DVD-mängija ja teler. Kõik muusika- või videoseadmed asuvad ühes kohas ja neid saad kuulata-vaadata suvalises ruumis just siis, kui sulle meeldib. Elutoas kuulab keegi raadiot, magamistoas CDd klassikalise, köögis rock-muusikaga, laps aga vaatab oma toas hoopis DVD-lt multikaid. Kõlarid on peidetud kas lakke või seina sisse ning seetõttu on süsteem diskreetne, "koledaid" musti kõlareid toa põrandalt ega riiuliservadelt enam ei leia.
Lisaks saab süsteemiga ühendada serveri ning talletada kogu oma CD-, DVD- ja pildikollektsiooni ühes kohas, kuid kuulata ja vaadata neid igast toast, kus olemas teler või muusikakeskus.
Filmi valimine käib puldiga. Iga filmi kohta on serveris olemas DVD-karbi pilt, filmi täpne kirjeldus ja osatäitjad (informatsioon laetakse alla leheküljelt www.imdb.com ehk Internet Movie Database'ist), seetõttu saab filme lihtsalt näiteks osatäitjate järgi otsida ja sorteerida.
Samamoodi on serverisse talletatud muusika, kusjuures iga toa jaoks saab koostada eraldi playlist'e. Kui teismeline jumaldab hevimuusikat, siis emal-isal on raskemetalli kuulamist lihtne vältida.
Serverisse saab salvestada ka kogu oma pildikollektsiooni ning vaadata neid suvalisel hetkel mõnest süsteemiga ühendatud telerist või pildiraamist. Soovi korral saab pilte võrku ühendatud printerist välja printida.

Valguskontroll
Ka valguse juhtimine toimub tsentraalselt. Kui süsteemi on ühendatud puuteekraanid, saab neilt ülevaate, millised tuled kodus põlevad ja millised mitte. Soovi korral võib kõiki neid välja/sisse lülitada või mugandada süsteemi käituma just nii, nagu sulle meeldib. Tuled poest šoppamast - tuled lülituvad automaatselt sisse ning valgustavad aiateed. Süsteem suudab õuetuled süütada ka hämaruse saabudes, võib jälgida ka välisvalgust ja reageerida vastavalt väljast tulevale valgusele ning sinu koju saabumisel süüdata esikutule.
Igas toas saab salvestada enimkasutatavad valgusstseenid, näiteks õhtusöögi puhul põlevad lambid laua kohal ja köögis. Tuled kustuvad ja süttivad soovi korral samm-sammult heledamaks või tumedamaks muutudes.
Kodust pikemaks ajaks lahkudes vajutad lihtsalt nuppu "Puhkusel" ja kogu kodu läheb automaatrežiimile ning "mängib" valgusega, nagu keegi oleks kodus - tavalisel ajal süttib välisvalgustus, aeg-ajalt süttib mõnes toas tuli ja natukese aja pärast kustub.

Kliimakontroll
Ka kliimaseadmeid saab keskselt juhtida ning kohandada süsteemi käituma just nii, nagu sulle kõige sobivam tundub. Kui sulle meeldib pärast vannis käimist soe tuba, siis on võimalik süsteemi programmeerida nii, et pärast vanni on tuba 5 kraadi soojem. Kodust pikemaks ajaks lahkudes sisestad lihtsalt aja, millal tuled tagasi, ning süsteem hoolitseb selle eest, et sinu koju saabudes on terve kodu just soovitud temperatuuril.
Suur osa tarku maju oskab panna teineteist arvestama ka ventilatsiooni ja küttesüsteemi ning vähendada sel moel oluliselt energiakulu.
Turvasüsteemid
Turvasüsteemide alla kuuluvad nii turvakaamerad kui ka mitmesugused läbipääsusüsteemid.
Kujutle, et naudid diivanil korvpalli otseülekannet, otsustaval hetkel aga heliseb uksekell. Selle asemel, et kirudes püsti tõusta ja ukse juurde joosta, sa lihtsalt vahetad hetkeks telerikanalit, et vaadata, kes on ukse taga. Samamoodi võid jälgida beebi tuba või heita pilgu lastetuppa, et näha, kas jõnglased ikka õpivad ega tee koerusi.

Kardinate kontroll
Ruloode ja kardinate juhtimine võib tunduda liiga ekstravagantse lisana, kuid seda võimalust kasutab üha enam inimesi. Eriti mugav on kasutada seda kodus, kus on suured või halvasti ligipääsetavad aknad. Mõned rulood on ehitatud akende sisse, seega saab neid avada-sulgeda ainult automatiseeritud ajamite abil. See annab hea efekti ka kodukinole: ühe nupulevajutusega lülitub sisse projektor, valgustus tuhmub ja kardinad sõidavad alla - nagu filmis!
Lisaks saab kardinaid programmeerida matkima inimese elustiili, suurendamaks turvalisust, kui sa parasjagu kodust ära oled.
Samas aitavad kardinate süsteemid kokku hoida küttelt ning säästa kodust mööblit. Kui päike paistab eredalt otse tuppa, liiguvad kardinad varjuks ette, et hoida mööblit otsese päikesevalguse eest. Samuti ei pea kliimaseade nii kõvasti jahutama, et säilitada toas meeldiv temperatuur, sest kardinad püüavad suurema osa soojusest kinni ega lase seda tuppa.

Puuteekraanid
Järjest enam võidavad populaarsust puuteekraanid. Kogu kodust infosüsteemi saab vaadata ja hõlpsalt muuta puuteekraanilt. Puuteekraani kujunduse saab disainida sinu soovide ja vajaduste järgi. Lisaks edastab enamik puuteekraane ka videot ning seetõttu saad sellelt jälgida oma kodu ümbrust: kas keegi on ukse taga või aias.