Kose sõnul spetsialiseerub Vertigo “klassikalisele Prantsuse ja Itaalia köögile, kuid muidugi arvestame ka rahvusvaheliste trendidega”. Kaheosalises restoranis on nii à la carte-pool kui ka lounge ja brasserie, suvel lisanduval suurepäraste panoraamvaadetaga katuseterrassil jätkub istekohti laudade ümber 150 külalisele.

“Meie interjöörid on Nordic chic – kasutame vaid naturaalseid materjale,” on Vertigo peakokk Kose uhke oma sisekujunduse üle. “Näiteks marmorist baarilett. A la carte’i saali tuleb kamin. Meie kontseptsiooni art director on Rain Pikand, sisekujunduse teeb büroo Ruumilabor. Kahetasapinnalises restoranis on ka siserõdu ning kuuemeetrise kõrgusega saal on heas mõttes suurlinlik, siin on ruumi ja õhku. Vertigo on kvaliteeti hindavale inimesele, tahame, et korralikku veini ja šampanjat saaks tellida ka klaasikaupa.”

Avatud ruumi põhimõttel on Vertigos isegi veinihoidla üks sein klaasist, et külaline näeks sortimendi rikkust. Ka köök on avatud. Mis hinnaklassi aga restoran kuulub? “Praadide hinnad algavad à la carte umbes 200 kroonist,” vastab Kose, kelle sõnul põhineb menüü ainult värsketel toiduainetel. “Ei mingit külmutatud kala,” lubab ta. Hoopis eesti põldpüüd tulevad kööki. Ja üllatusmenüüd.

Restorani päris avapidu plaanitakse aga jaanuari.

A. Kokk