Kuid friikartulite ja soolapulkade osas läksid spetsialistide arvamused lahku.

Lihapirukas vs juustuburger

Kaalujälgijate kaloritabelist selgus, et ühe McDonald’si juustuburgeri 100 grammis on energiat u 245 ­kilokalorit ja rasva 9 grammi.

Sama suur kogus lehttaignast tehtud lihapirukat annab kaloreid 350–400 ja rasva koguneb tubli lusikatäis – 25–30 grammi. Pärmitaignaga lihapirukas on veidi lahjem suutäis (100 g kohta 250–300 kcal) ja ka rasva on vähem, kaheksa kuni kümme grammi, kuid neist vähestest kasulikest asjadest, mida hamburgeri vahelt leida võib – näiteks tomat ja salatilehed –, on pirukas vaba igal sajal juhul.

Kalorilugemist mittepooldavasse Role-programmi uskuv doktor Adik ­Levin ütleb aga, et tema ei söö lihapirukaid ega hamburgereid põhimõtteliselt, sest taignatoodete ja liha üheaegne manustamine pole kasulik.

Kali vs kokakoola

Kui valima peab kokakoola ja kalja vahel, tasub kaalu pärast muretsejatel eelistada viimast. Pool liitrit kokakoolat annab kilokaloreid 250, kuid kali vaid 135.

Dr Adik Levin lisab kokkuvõtvalt, et kali on küll maitsvam kui kokakoola, kuid tema ise ei joo kumbagi.

Friikartulid vs soolapulgad

Toidumatši kolmandas raundis võtsid üksteiselt mõõtu friikartulid ja soolapulgad.

Kaja Tormi sõnul on McDonald’si kartulite 100 grammis energiat 250– 300 kalorit ja rasva 15 grammi, sellal kui soolapulgad annavad kõike topelt – energiat on sama suures portsjonis koguni 450–500 kalorit ja rasva 30–35 grammi.

Dr Adik Levin arvab seevastu, et isiklikult tema organismile oleks soolapulgad kahjutumad. “Ma ei söö friikartuleid ega soovita kellelgi süüa, sest kartul pole mingi tervislik toit. Mina söön kartulit ainult vahetevahel ja siis koos päevalilleseemneõliga – väga maitsev,” sõnab doktor.